Boktips: En djävulsk thriller

Carl-Johan Vallgren har skrivit en av de svartaste svenska thrillerböckerna du kan lägga vantarna på.  Allt under sitt diaboliska alter ego: Lucifer.  – Anledningen till att jag antagit författarpersonan Lucifer är att jag ville påverka mitt eget perspektiv, förklarar Vallgren. Kanske ville jag också lura mig själv att skriva annorlunda. Innehåller boken ockulta och övernaturliga […]

Publicerad 2014-01-04 08:00 | Uppdaterad 2014-01-07 11:31  | Lästid: 1 minut | cafevik

Carl-Johan Vallgren har skrivit en av de svartaste svenska thrillerböckerna du kan lägga vantarna på.  Allt under sitt diaboliska alter ego: Lucifer. 

– Anledningen till att jag antagit författarpersonan Lucifer är att jag ville påverka mitt eget perspektiv, förklarar Vallgren. Kanske ville jag också lura mig själv att skriva annorlunda.

Innehåller boken ockulta och övernaturliga inslag?
– Nej, den är hyperrealistisk men refererar en del till karibisk folktro. Lucifer är för övrigt en käpphäst jag använt förr. Min roman Dokument rörande spelaren Rubashov är berättad av djävulen.

Boken har beskrivits som en noir-thriller. Förklara!
– Jag har nog tagit in fler noir-influenser från film än från litteratur. Här finns en känsla av overklighet som kan påminna om David Lynch. Annars innehåller boken klassiska noir-ingredienser som mörker, brott, massor av regn och en hjälte som befinner sig utanför lagen.

Staffan Wilsson

Köp boken för 183 kronor på adlibris.com. Tidigare publicerad i Café nummer 12/2013.

Dela på Facebook
Tweeta