Hoppa till innehåll

Rörande dokumentär om The Beatles sista låt

De fyra långhåriga Liverpoolgrabbarna är tillbaka med en ny singel. I en minidokumentär berättas hela historien om låtens tillkomst.

Imorgon släpps något så udda som en helt ny låt med The Beatles. Låten heter Now And Then och släpps som en singel tillsammans med bandets allra första singel Love Me Do. Låten har dock en väldigt speciell ursprungshistoria.

I mitten av nittiotalet kom Yoko Ono till resten av bandet med en av de sista demoinspelningarna John Lennon hann göra. På bandet hörs Johns sång tillsammans med ett piano och de tre som var kvar av bandet gick in i studion för att försöka göra klart låten. De stötte dock alltid på samma problem – sången gick inte att separera från pianot, hur mycket de än försökte. Till slut släppte Paul, Ringo och George projektet och åren gick. George gick bort. Bara två i bandet fanns kvar. Där kunde allt ha varit över.

Räddningen kom dock från ett lite oväntat håll i form av en skäggig nyzeeländare. Så mycket kan man säga utan att spoila. Man behöver dock inte vara ett stort fan av Beatles för att uppskatta den här titten bakom kulisserna. Det bästa med den här tolv minuter korta filmen är att se de kvarvarande bandmedlemmarna fortsätta spela musik ihop. Att de se hur de samarbetar för att avsluta det som deras vän påbörjade.

Se hela den fina minidokumentären på Youtube.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.