Så blir Polestar 3 – se första bilden på den sportiga elsuven här

Polestar 3

Polestar 3 lanseras först i oktober, men redan nu avslöjar Polestar hur den kommer se ut. Den sportiga elsuven siktar på en räckvidd på 60 mil.

Wiggo Björck  |  Publicerad 2022-06-10 10:49  |  Lästid: < 1 minut

Polestar visar nu upp sin kommande elsuv 3 utan kamouflage för första gången. Polestar 3 baseras på nästa generation Volvo XC90, men blir sportigare och lyxigare. Bland annat har den nya elbilen ett sluttande coupétak, men på den nya bilden på syns också några nya, spännande detaljer.

Bland annat har Polestar 3 en övre frontspoiler integrerad i ”huven” i fram. Tillsammans med bilens bakre takspoiler lär denna bidra till att göra den högbyggda karossen mer aerodynamisk. Dörrhandtagen är även de slimmade för att inte störa luftflödet – samtidigt som 3 tycks få traditionella backspeglar istället för mindre kameraditon.

Enligt Polestar kommer 3 att lanseras på ”initiala marknader” i oktober. Först ut blir en variant med ett ”stort batteri” och två elmotorer. Enligt företaget har man en målsättning om en räckvidd på mer än 600 km.

”Polestar 3 är suven för den elektriska tidsåldern. Vårt formspråk utvecklas med denna sofistikerade, stora, lyxiga elbil med en stark, individuell varumärkeskaraktär”, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd, i ett uttalande.

”Med den här bilen för vi ‘sport’ tillbaka till suven, i linje med vår bakgrund som prestandamärke”, fortsätter han.

Med tiden ska Polestar 3 även erbjuda autonom motorvägskörning med hjälp av lidar från Luminar och chip från Nvidia, uppger tillverkaren.

Produktionen ska inledas i Kina och USA i början av 2023.

– Detta är en viktig milstolpe för vårt företags framgång som kommer att stärka vår tillväxt och ta oss in i vår nästa fas, säger Thomas Ingelath.

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt Recharge.

LÄS OCKSÅ: Polestar 1 slutar tillverkas – Café tar en sista tur med det svenska skrytbygget

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-06-10 10:54