Hoppa till innehåll

Så blir Stockholms nya fine dining-destination Ergo

Välrenommerat stjärnteam öppnar finkrog på Östermalm.

En elegant, men avslappnad, fine dining-krog. Så hisspitchar stjärnteamet bakom Stockholms senaste finkrogstillskott in sitt nya restaurangkoncept  – Ergo. Välrenommerade köksmästaren Petter Johanssons erfarenhet från trestjärniga krogar som Gordon Ramsay i London, Per Se i New York och Frantzén i Stockholm lovar gott, liksom den franskinspirerade avsmakningsmenyn som följer säsong och bygger på fem huvudserveringar, där gästen vid varje servering kan välja mellan två olika alternativ.

Ergo Salon.

”Med Ergo vill vi skapa en informell, varm och levande restaurang. Genom att erbjuda valmöjligheter i menyn kan gästerna skapa sin egen personliga upplevelse, vilket ger en mer modern tolkning av fine dining,” säger Ergos köksmästare Petter Johansson. ”Trots vår ödmjukhet inför satsningen, finns en uttalad ambition inom hela teamet att nå stjärnstatus.”

Petter Johansson.

Ergo består av en matsal med 36 sittplatser samt private dining-delen Ergo Salon, med en egen entré och separat kök, som kan ta emot grupper på sex till tolv personer. Restaurangen öppnar den 4 juni och håller initialt öppet kvällstid från tisdag till lördag.

Läs mer på ergorestaurant.se

Vårkyckling, murklor och sauce Albufeira.

Artikeln publicerades ursprungligen på Cafés syskonsida King.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.