Så bra är Ikeas nya smarta hemmet-hubb Dirigera

Ikea Dirigera

One hub to rule 'em all.

Redaktionen | Foto: Ikea  |  Publicerad 2022-11-07 05:30  |  Lästid: 2 minuter

Ikeas hubb för smarta hemmet heter Dirigera. Den lilla hubben är en förutsättning för att kunna lägga till smarta funktioner till Ikeas andra smarta hemmet-prylar, som smarta gardiner, lampor, högtalare och dylikt. 

Hubben Dirigera, som designmässigt för tankarna till minsting-högtalaren i Google Nest-system, används med appen Ikea Home Smart. Appen fungerar bra och smidigt och du får alla dina prylar samlade. På pluslistan tillkommer också att Dirigera är enkel att installera och sköta, samt att du kan fjärr- och röststyra hemmet.

Den fysiska hubben behöver du ansluta med ethernet-kabel direkt till din router, och såklart koppla in i en elkontakt. Sedan låter du appen hjälpa dig med installationen. 

Hubben är liten och kompakt, vilket är trevligt, och känns samtidigt mer robust än Ikeas tidigare försök på området. Dirigera har stöd för den nya smarta hemmet-standarden Matter – precis som Samsung, Google, Apple och de andra jättarna på området. 

Ikeas övriga smarta prylar fungerar utan den här hubben, men vad Dirigera gör är att du kan styra dina prylar med telefonen, göra inställningar för timers, eller koppla hela systemet till Apple Homekit eller Google Assistant. Det gör till exempel att du kan röststyra eller styra allt på distans.

Appen Ikea Home Smart är logiskt uppbyggd och översikten visar var i hemmet du har dina prylar. Appen kan installeras på flera telefoner, Iphone och Android blandat om man så vill, för att alla i hushållet ska kunna justera lampljus, högtalare och hemmets armada av smarta prylar.

Dirigera kostar 699 kronor och finns att köpa på Ikeas varuhus eller på deras hemsida.

Den här artikeln publiceras i samarbete med Thingz.se.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-11-10 14:13