Så fixar du frillan alla vill ha i höst och vinter

Håller sig fade-frisyren stark även i höst och vinter eller är det någon ny trend på ingång? Vi har pratat med barberaren Johan Rönnow om nästa stora hårtrend.

Sofia Börjesson | Foto: Human Golmohammadi / IBL  |  Publicerad 2016-10-11 14:26  |  Lästid: < 1 minuter

Den populära fade-frisyren innebär att håret på sidorna går från extremt kort till kort och vidare till lite längre uppe på huvudet. Trenden har funnits ett tag nu och håller sig relativt stark även i vinter, men parallellt växer även en annan hårtrend fram, berättar Johan Rönnow.

– Det ska vara lite lösare, lite mer fall och lite mer liv i håret. Håret ska inte vara fullt så aggressivt kort att hårbotten lyser igenom.

Sidorna får med andra ord gärna vara längre, men håret ska inte vara så långt att det hänger ner i nacken.

– Jobba med håret, inte mot håret. Tvinga det inte i någon särskild riktning utan låt det ha sin naturliga rörelse, säger Johan.

För att lyckas bäst med frisyren är det viktigt att inte använda kraftiga vaxer eller geléer som är för feta och tynger ner håret.

Eller så kör du för all del vidare på fade-frillan om du vill ha en trendig frisyr. För än är inte dess glansdagar förbi, enligt experten Johan Rönnow på Roy & Son.

Fler bilder på innefrillan:

[allergallery id="84370"]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 21:54