Hoppa till innehåll

Så förlänger du hållbarheten på jordgubbarna – följ enkla knepen

Therese Ahlström

Trött på att jordgubbarna hunnit mögla eller se tråkiga ut innan du ens hunnit ta en tugga? Här är knepen som förlänger hållbarheten!

Äntligen är säsongen för jordgubbarna här! Men visst är det trist när bären blir tråkiga innan det är dags att äta upp dem? Här ger vi tipsen som gör att de håller sig fräscha längre.

Förläng hållbarheten på jordgubbarna: 

1. Förvara i kylskåpet 

Förvara alltid dina jordgubbar i kylskåpet, då håller de längre! 

2. Rensa med en gång 

Ett bra tips är att rensa bort dåliga jordgubbar i asken med en gång. Då undviker du att eventuella mögelsporer sprider sig och förstör resten av jordgubbarna .

3. Snoppa inte 

Visste du att osnoppade jordgubbar håller längre? Snoppa dem därför inte förrän du faktiskt ska äta dem. 

4. Lägg jordgubbarna i ättiksbad 

Med ättika kan du förlänga hållbarheten på jordgubbarna – med det här enkla knepet kan de hålla sig fina i kylskåpet i upp till två veckor. Även om du använder ättika så kommer de inte ta smak av av den. 

Gör så här:

1. Skölj jordgubbarna och snoppa dem inte. 

2. Ta fram en skål och häll i 5 dl vatten och 1/2 dl ättika. Blanda runt. 

3. Lägg i jordgubbarna i skålen.

4. Plocka upp jordgubbarna igen och låt dem torka.

5. Lägg tillbaka jordgubbarna i asken och ställ in i kylskåpet, lägg gärna lite hushållspapper i botten. 

6. Nu är det bara att plocka fram jordgubbarna igen när det är dags att äta dem.

Artikeln publicerades ursprungligen på Cafés syskonsida Hus & Hem.

Credits
Foto: Blomsterfrämjandet

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.