Så gör du en Dry Martini ännu godare – Emil Årengs bästa drinkrecept
En drajja med extra sockrigt driv, om Cafés dryckesredaktör själv får välja.
En klassisk drajja, med en extra barsked sockerlag för att ta drinken till en ny nivå. Sockret drar på smakerna och får även den oinvigde att börja älska denna klassikernas klassiker. Kom ihåg att alltid ha några cocktailglas i frysen när du planerar att servera denna drink och njut av en käftsmäll à la Svalbard när du silat upp.
Så gör du drinken Dry Martini 1.1
Ingredienser:
50 ml gin, gärna Navy Strength
15 ml torr vermouth
2 stänk Angostura orange bitter
1 barsked sockerlag
oliv för garnering
Gör så här:
Rör alla ingredienser i ett rörglas med is tills drajjan är riktigt jävla iskall. Sila upp i ett fryst cocktailglas.
Du har väl inte missat Emil Åreng och Måns Herngrens podcast Kafé Café, med lustfyllt snack om alkoholhaltig dryck? Lyssna på senaste avsnittet i spelaren nedan!