Hoppa till innehåll

Snabba frågor och korta svar med Mästerkockens svarta häst, Lucas Eriksson

Lucas Eriksson i Sveriges Mästerkock 2024.
Robin Åberg

Café ringer upp Smålands mästerkock för att – i kort format – snacka tv, mat och mental ålder.

Årets säsong av Sveriges mästerkock på TV4 är i full gång. Störst publikt genomslag har utan tvekan tävlingens dark horse, Lucas Eriksson haft. Samtidigt som han imponerat på juryn har han charmat tittarna med sin okrångliga stil och korta svar.

Café ringde upp Lucas för att för en gångs skull intervjua någon som inte lägger fem minuter på varje svar.

Hej Lucas, vad har du för dig?

”Sitter i en lastbil och kopplar relän och säkringar.”

Lastbilsmekaniker är ganska långt ifrån kock?

”Man måste ha något att göra om dagarna.”

Alla avsnitt av mästerkocken är ju förinspelade. Vad är dina tankar om inspelningen nu när det är över?

”Det tog sån jävla tid.”

Som en karikatyr av en norrlänning slösar du inte på ord. Blir folk förvånade över att du är från Småland?

”Nä för fan. Det är folk som inte vet bättre.”

Ditt svar på när Tom Sjöstedt kallar dig för en dark horse har blivit viralt. Hur var juryn?

”Man fick inte precis någon relation med dem.”

Ni träffa dem bara när ni visade upp maten?

”Ja.”

Vilken av dina medtävlande tyckte du var bäst?

”Stefan, gubben.”

Varför?

”Han var jordnära och duktig på att laga mat. Vi klickade bra. Samma mentala ålder, inget tjafs.”

Vad är din mentala ålder?

”60-plus tror jag. Det underlättar mycket i livet.”

Stefan Hassnert, Lucas egen favorit i ”Sveriges Mästerkock 2024”. Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Man uppskattar småkakor mer som 60+ också?

”Ah, så in i helvete.”  

Om du vinner och får ge ut en kokbok, vilket recept måste in?

”Det blir rådjurssadel med hasselbackspotatis och rödvinssås.”

Du ska öppna ett café i Oskarshamn i sommar med din sambo, vad kommer er specialitet vara?

”Det blir bakverk, så sommarsemlor kommer vi köra hårt på. En vetebulle med vaniljkräm, grädde och svenska jordgubbar. Sen lite florsocker för syns skull.”

Har du något recept nerskrivet du kan dela med dig av?

”Ja hemma på datorn. Tv-kockar har ju allt förberett så det måste jag också ha.”

Har du bild också?

”Ja för fasiken. Det är som med barnböcker, det blir mycket roligare så.”

Till receptet: Så gör du Lucas Erikssons bästa pytt i panna på vilt

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.