Så här kunde den sista Star Wars-filmen blivit – läckta bilder och manus visar en helt annan film

Konceptbilder på Kylo Ren och Rey vid Sith-tronen i Rise of The Skywalker och Chewbacca som fastkedjad.

Oavsett om du tycker den senaste Star Wars-filmen var sämst eller inte kittlar det till av de här skissbilderna.

Joakim Almén | Foto: Twitter  |  Publicerad 2020-01-20 13:30  |  Lästid: 2 minuter

Vad har hänt i Star Wars-universumet i helgen, frågar du. En hel del visar det sig.

Den hyllade Disney+-serien The Mandalorians skapare Jon Favreau roade sig med att okommenterat twittra ut en bild på pappa Star Wars, George Lucas, med 2019 års mest älskade Star Wars-karaktär, den söndermemade Baby Yoda. (Om folk tyckte det var mäktigt? Jo, tack).

I annan del av Star Wars finner vi den nionde episoden tillika den sista filmen om Skywalkers The Rise of Skywalker, som efter sin premiär för en dryg månad sedan delat fansen och biobesökarna i två läger – de som hatar den och de som älskar den. Belackarna har snackat om en rörig film, där de menar att framförallt återkomsten av kejsare Palpatine kändes berättartekniskt brutalt skohornad.

Under förra veckan läckte Jurassic World-regissören Colin Trevorrows tilltänkta manus till episod 9. Trevorrow var på Disneys Star Wars-tåg och skulle ha regisserat filmen, men han hoppade av 2017 varpå reboot-kingen J.J. Abrams än en gång satte sig i Star Wars-registolen (Abrams regisserade också Episode VII: The Force Awakens).

TreI Trevorrows episod 9-manus, som skiljde sig markant från vad vi fick se i The Rise of Skywalker, kretsade handlingen mer kring den senaste trilogins huvudkaraktärer, Rey och Kylo Ren – och kejsare Palpatine hade inte återuppstått från de döda. Manuset fick världens kanske näst mest inbitna fans (efter Game of Thrones-fansen) att applådera av nöjdhet i kommentarsfält och forum världen över – samtidigt som de förbannade sig över att det inte gjordes film på det här manuset som sammanfattas i videon här.

Under helgen läckte så också ett gäng tidiga konceptbilder – där flera av bilderna matchar handlingen i det läckta Star Wars-manuset. Även om Disney inte kommenterat läckornas äkthet ännu ser bilderna ut att vara mer besläktade med det metalliska mörkret i den underskattade Episode III: Revenge of the Sith än vad J.J. Abrams gav oss i The Rise of Skywalker.

Även om bilderna enbart sätter en tonalitet och stämning av vad som KUNDE varit är det mysigt att sväva iväg i tanken om en helt annan episod 9 – speciellt om du hör till den stora skaran som avskydde den sista filmen likt pesten.

Spana in de läckta bilderna här!

Källa: Esquire

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-01-20 13:32