Hoppa till innehåll

Så här ska du klä dig i sommar – vi var med i tv och gav våra bästa tips (skippa hatten är ett av dem)

Johan Hurtig Wagrell

I veckan var jag gäst i Gomorron Sverige på SVT för att prata sommarmode. Tillsammans med Women’s Healths Sofia Hedström blev det en rolig diskussion om allt från ”normcore” till vem som egentligen klarar av att bära upp en hatt. Och förstås, massa snack om hur man ska klä sig i sommar. Här är mina … Continued

I veckan var jag gäst i Gomorron Sverige på SVT för att prata sommarmode. Tillsammans med Women’s Healths Sofia Hedström blev det en rolig diskussion om allt från ”normcore” till vem som egentligen klarar av att bära upp en hatt. Och förstås, massa snack om hur man ska klä sig i sommar.

Här är mina bästa tips på hur du håller stilen bäst i värmen. (Några är med i klippen här under, men inte alla.

1. Satsa på mockaskor

En sneaker i mocka är alldeles perfekt lagom stiligt, funkar till allt. Med shorts, korta chinos, till och med till en kostym för lite avslappnad look. De snygga klarblå jag visar upp i klippet kommer från Eytys.

2. Ofodrad kavaj är bästa jackan

En kostym där kavajen är ofodrad eller åtminstone väldigt tunn och lätt är superanvändbar i sommar. Hela kostymen med t-shirt för en ledig men ändå uppklädd look, bara byxorna med en slapp skjorta, eller kavajen som en jacka till lite för korta byxor – du får flera outfits i en! Tiger of Sweden har många sådana, bland annat den jag visar upp i tv.

3. Maxa mönstren

Hawaiivibbarna är starka i sommar, allt är blommigt eller täckt av palmblad. Tommy Hilfiger har massor med badshorts eller vanliga shorts, Uniforms for the Dedicated, Edwin och Carhartt har fina kortärmade skjortor. Edwin har också en fantastisk totebag i blomstermönster som passar perfekt som strandväska i sommar.

4. Linne är lysande

Sommarens trendigaste material är nog linne – i allt från kavajer och byxor till t-shirts och – såklart – skjortor. Extra bra eftersom det bara blir snyggare när det skynklar till sig lite. Den linneskjorta vi pratar om i inslaget heter JB Cut och kommer från Af Klercker.

5. Hoppa hatten

Kanske låter jag hård i rutan när jag säger: Är du inte Håkan Hellström – hoppa hatten. Men det jag menar är att det är väldigt svårt att plötsligt bära upp en  bara för att man ser någon annan som ser cool ut i någon huvudbonad, det syns direkt om man är lite obekväm ut och då blir det lätt fånigt. ”Titta på mig, jag har en hatt på mig”, på något sätt. Därför manar jag till viss besinning.

6. Grym i glasögon

Vill du ha på dig något lite extra är det lättare med solglasögon. Kör på en klassisk modell med roligare färg/mönster eller en mer spektakulär modell i svart eller diskret färg. De i tv är från Triwa. Minns också tumregeln ”one piece of flair”, alltså en sak som sticker ut i taget. Har du färgstarka skor, mönstrad skjorta, solglasögon och hatt blir det för mycket av det goda. Välj en grej och ha en underbar sommar!

Johan Hurtig

Klicka här för att komma till hela programmet, hoppa sedan till 1:52:00 för att se den andra sloten. Första har du här under.

 * * *

Mer mode:

Från herrmodeveckan i Milano: Här är 5 viktigaste trenderna 2015

Shorts på stan – ja eller nej?

”Vad har man på sig till en guldklocka?”

”Hur bär jag linne i sommar?”

Så viker du din bröstnäsduk

Klä dig blått på semestern: 10 plagg som garanterat håller färgen

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.