Så hyllas Robyn av världen – ”Skivan är perfekt”

Robyn är tillbaka med nya albumet Honey.

Robyns nya album "Honey" hyllas världen över av fans och kritiker.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-10-26 11:03  |  Lästid: 1 minut

Väntan är över. Det har varit åtta långa år för alla Robyn-fans men i och med släppet av Honey är den svenska hitdrottningen tillbaka på riktigt. Och som hon är tillbaka: i dag hyllas hon världen över för sitt nya album.

Smakdomstolen Pitchfork stämplar albumet med sin ”best new music”-tagg och menar att Robyn mästerliga hand med känslor på dansgolvet visas upp på ett fängslande album. Ansedda The Guardian delar ut full pott till albumet och menar att även om det är osäkert om albumet kommer influera hitlistorna i samma utsträckning som Body Talk-trilogin så är Honey ett bevis på en unik artist som följer sin personliga vision i en värld fylld av vardag och banaliteter – och är perfekt i sitt slag.

Klassiska rockmagasinet Rolling Stone stämmer in i hyllningskören och plockar fram sitt näst finaste betyg (4.5/5). Den amerikanske rockjätten kallar skivan ”excellent” och menar att få har gjort så mycket för att gifta popmusik med klubbmusik som den svenska superstjärnan.

Robyns Honey hyllas världen över.

Skivan och dess upphovsmakare hyllas också stort i sociala medier och resten av internet av fans och superstjärnor. I ikoniska (och nyligen återuppståndna) Interview Magazine intervjuar Lena Dunham Robyn, passar på att kalla hennes röst ikonisk och berättar om hur Robyns musik har gett henne lycka och frihet ända sedan tonåren: det var också under den sista säsongen av Girls för något år sedan som låten Honey premiärspelades för första gången.

Robyn gör sin första comeback-konsert i morgon den 27 oktober och på efterfesten på Café Opera kommer bland annat houselegenden Louie Vega spela tillsammans med stjärnorna som har hjälpt Robyn att göra hennes hyllade album: Kindness, Klas Åhlund, Metronomy och Mr. Tophat kommer spela från 22-05.

Dela på Facebook
Tweeta