Hoppa till innehåll

Så knyter du din slips på rätt sätt

cafevik

Aldrig mer slipskrångel inför finmiddagen eller anställningsintervjun! Café guidar dig till hur du  knyter slipsen snyggast och enklast – här är tre varianter som du lär dig snabbt. * * * Four-in-hand Det här är en av de mest populära slipsknutarna och funkar till de flesta kragar, undvik den dock till kragar med mycket spread … Continued

slips_skarsgard

Aldrig mer slipskrångel inför finmiddagen eller anställningsintervjun! Café guidar dig till hur du  knyter slipsen snyggast och enklast – här är tre varianter som du lär dig snabbt.

* * *

Four-in-hand

Det här är en av de mest populära slipsknutarna och funkar till de flesta kragar, undvik den dock till kragar med mycket spread på snibbarna. Det är en sned och asymmetrisk knut, vilket gör den lite mer intressant. Kom ihåg att fixa så att du får en ”grop” under knuten, det ger den lite mer liv. Vill du ge lite mer fyllighet och volym till knuten så drar du ett extra varv på steg 2 så får du en Double four-in-hand.

four-in-hand

Halv Windsor

En klassisk knut som funkar till allt. Till skillnad från four-in-hand är halv Windsor mer symmetrisk, men fortfarande en ganska liten knut. Vill du ha en större knut – satsa på den vanliga Windsorknuten.

half-windsor

The small knot

Den enklaste knuten, och väldigt användbar. Drar du åt hårt blir den smal och liten och knyter du lite lösare blir knuten fylligare. På så vis kan du anpassa knuten till vilken krage du har. Desto vidare krage, desto större knut.

the-smal-knot

Henrik Malmberg

Illustration: Johan Hedberg

* * *

Läs också!

10 saker du alltid ska tänka på när du köper ny kostym

20 tricks som gör din matlagning väldigt mycket enklare

Han köpte en loppisklocka för 50 kronor – den var värd 300 000

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.