Hoppa till innehåll

Så lyckas du med köttet – Leif Mannerströms 6 bästa stektips

Bilden är borttagen
Johanna Svan

Lär dig steka kött som en mästerkock!

Bilden är borttagen

När högsäsongen för grillning är över är det dags att flytta in i köket för att tillaga köttet.

Det räcker inte med bra råvaror och en välgenomtänkt rätt. Ska du lyckas hela vägen med köttet ligger mycket av slutresultatet i stekningen. Här är Leif Mannerströms 6 bästa tips!

1. Ta fram köttet i god tid innan det ska stekas så det blir rumstempererat.

2. Torka av köttet så ytan blir torr, för att få en jämn och fin stekyta.

3. Har köttet en fettkant, skär några snitt i kanten. Då ligger köttet plant under stekningen.

4. Hetta upp olja och lägg sedan i lite smör, när smöret slutat fräsa och fått en gyllenbrun färg är det dags att lägga i köttet.

5. Lägg i köttet ”från” dig, så riskerar du inte att du bränner dig på skvätt ifrån smöret och oljan.

6. Låt köttet vila en stund efter stekning, då stannar köttsaften kvar inne i köttet.

Smaklig måltid!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.