Hoppa till innehåll

Så sätter du guldkant på hemmadrickandet – prylar och inredning

Flying burrito brothers
Tom Cehlin Magnusson

Trädgårdshäng, balkong-AW eller öl och kortspel på behörigt avstånd – Café tipsar om hur du piffar till hemmadrickandet.

We’re all in this together. Sanningshalten i den meningen går att problematisera men på något sätt sitter vi väl i samma båt (om det fanns en båt som var extremt lyxig och bekväm för vissa utvalda, och en ranglig Robinson Crusoe-flotte för de flesta andra). Något som faktiskt förenar många av oss är vårt drickande. Man behöver ta udden av det apokalyptiska läget som råder. I de flesta länder är det förbjudet att sitta på pubar och barer samtidigt som det i Sverige är lite oklart hur man egentligen ska förhålla sig till det där. Lösningen? Man dricker hemma.

Hemmadrickandet har blivit socialt accepterat (huruvida det är av godo kan vi för enkelhetens skull lämna därhän), men under vissa villkor. Zoom-AW med kompisarna, absolut. Beställa naturviner från något danskt importföretag, det funkar toppen. Långburk på lunchen, kanske inte. Café har plockat fram prylar och tillbehör som gör att det kan bli lite guldkant på tillvaron utan att man behöver ge sig ut på stan.

1. Glas/La Rochère

119 kr

Om vinterns virusutbrott hindrade dig från att dricka vin på en fransk bistro kan du alltid ta bistron hem till dig. La Rochère är det äldsta aktiva glasbruket i Frankrike och grundades på 1400-talet. Beställ hem ett par glas och du kan nästan känna doften av cigarettrök, dragspel och en ordentlig utskällning.

2. Solstol/ferm living

2 749 kr

Ferm Livings ”desert chair” är tillverkad av återvunna plastflaskor – återvinning på riktigt, alltså. Stolen funkar nämligen lika bra i vardagsrummet som i trädgården, och gör sig allra bäst med en kall drink på armlängs avstånd.

3. MAGASIN/NOBLE ROT

149 kr

Noble Rot vill sammanföra musik, mat och vin: Författaren Jay McInerney berättar om sitt livs måltid, hiphop-producenten Madlib visar upp sin specialtillverkade vinväska och Beastie Boys guidar till hur man väljer rätt vin på en dejt.

4 Isbitsbricka/Hay

159 kr

Inte var det många som trodde att isbitar skulle bli en statusmarkör, men under 2000-talet så blev det exakt så. Genomskinliga isbitar var plötsligt väldigt viktigt för en viss typ av män.

5. Badhandduk/David Shrigley

490 kr

Den brittiske konstnären David Shrigley, som bland annat har jobbat med både Blur och Spritmuseum, har gjort en färggrann badhandduk anpassad för din fyrbenta kompis, men som funkar lika bra att ta med till en park eller klippa under sommarens första dagar.

6. Vinkork/Sara Söderberg

500 kr

Sara Söderbergs färgglada föremål syns hos Svenskt Tenn och Aplace. Allra smartast är hennes snygga vinkorkar som påminner om ruttnande godis – för den som inte går på myten om en sked i champagneflaskan eller som bara vill ha ett konstverk att korka igen festen med.

7. Sugrör/Poketo

140 kr

Världen kommer kanske inte att räddas för att folk slutar använda plastsugrör (men kanske kommer världen att räddas genom att vuxna människor slutar använda sugrör?), men dessa sugrör i glas lär i alla fall göra nästa drink någon procent gladare.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.