Så ser den nya Absolut Vodka-flaskan ut – största förändringen på 40 år

Absolut Vodka ny flaskdesign

Det råder nya paketeringstider för Sveriges största spritexport.

Joakim Almén | Foto: Absolut Vodka  |  Publicerad 2021-09-02 09:42  |  Lästid: 2 minuter

Det är inte en liten sak att förändra ett designmässigt vinnande koncept på Sveriges största livsmedelsexport, Absolut Vodka. Den ikoniska, får man verkligen säga, designen på den Åhus-producerade spritflaskan var en av anledningarna till framgångarna i USA under 1980-talet, efter att den skeppats över Atalanten för lansering för första gången 1979.

Sedan dess har man gjort några få ingrepp av kirurgisk karaktärer på designen. Men nu dundrar den svenska spritjätten på rejält (nåja) i sin nya designmässiga förändring. Flaskans yttre har fått sig ett ansiktslyft och är starkt influerat av hela produktionsapparaten omkring skånska Åhus med en tydlig hänvisning till hantverket. Om du inte har blykoll på originalet vs. den nya designen följer nedan alla designmässiga nyheter. Håll i dig nu, för nu blir det eminent bolagssvenska.

  • Som ett sätt att levandegöra och påminna om Absolut Vodkas ”One source”-filosofi inkluderas en illustration av originaldestilleriet med texten ‘ONE SOURCE. ONE COMMUNITY. ONE SMALL VILLAGE IN THE SOUTH OF SWEDEN’.
  • Adressen till destilleriet i Åhus – där all vodka produceras – inkluderas i designen. Syftet är att visa på transparens kring vodkans ursprung och samtidigt skapa medvetenhet kring. Absolut Home i Åhus, vårt besökscenter som är öppet för allmänheten.
  • Kopplingen till Sverige och det svenska ursprunget lyfts fram och förstärks.
  • Grundare Lars Olsson Smiths namn adderas på medaljongen – flaskans kvalitetsstämpel – som en hyllning till hans progressiva arbete med destillering av vodka och för att värna hans arv.
  • Glaset präglas med texten ’COUNTRY OF SWEDEN’ för att koppla tillbaka till vår långtgående svenska tradition och kunskap kring framställningen av vodka.

Bu eller bä för Absolut Vodkas nya flaska? Well, you tell. Innehållet behöver du inte oroa dig över – det är fortfarande samma 40 alkokholprocentiga kvalitetsvodka från Skåne.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar