Så smakar Generals nya sommarsnus

Svenska örter och stark tobakssmak kännetecknar säsongssnuset från Swedish Match.

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-05-25 10:42  |  Lästid: < 1 minut

Swedish Match har inlett ett långvarigt samarbete med krögaren Karl Ljung. Först ut var 2018 års General Kardus, och man fortsätter på den inslagna linjen som går under namnet Gastronomy Series.

Snuset har smaksatts med svenska örter som salvia, muskot och timjan och kommer i portionsform. Snuset släpps i 100 000 dosor och kostar 53 kronor.

– Här har vi använt en tobaksblandning som är snarlik den vi använde i General Blended by Hernö Gin, en limiterad upplaga vi lanserade i slutet av 2017. Den består av tobak från Indien, Spanien, USA och Guatemala – som ger en mörk och kryddig tobakskaraktär. Det var också den blandning vi bedömde skulle passa den kryddning som Karl har tagit fram, säger Lars Öberg, Master blender på Swedish Match i ett pressmeddelande.

Karl Ljung har bland annat utsetts till Årets kock och driver ett antal restauranger, där L’Avventura i Stockholm är hans senaste storsatsning.

– Det här har varit ett stimulerande projekt, och resultatet är ett snus som präglas av salvia, muskot och timjan samt aningen granskog. En smakkombination som jag tycker är lämplig att kombinera med den påtagliga tobakssmak som kännetecknar General Gastronomy Series Summer 2018. Att ge svenskt snus en gastronomisk prägel tycker jag är ett passande sätt att jobba med smakförhöjning och produktutveckling, säger Karl Ljung.

Du kan köpa snuset på 7-Eleven, Pressbyrån, ett gäng tobaksaffärer samt i Swedish Matchs egna butiker.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-28 10:51