Hoppa till innehåll

Så smakar nya Trocadero Zero – smaktest och omdömen

Mikael Holm

Trocadero har gjort en lightversion på sin klassiska dryck – Caféredaktionen har testat den nya drycken.

När Trocadero annonserade att de skulle sluta tillverka sin klassiska dryck Trocadero orsakade det ramaskri runt om i Sverige, folk rasade. Det enda som hände var dock att Spendrups tog över tillverkningen av läsken och nu är det lugn och ro igen. I och med övertagandet sa Spendrups att de skulle göra lite förändringar och en av de är den nya lightversionen av Trocadero.

– Vår målsättning har varit att Zero Sugar ska vara så nära originalet som möjligt och vi tycker att vi har lyckats. säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef för alkoholfria produkter på Spendrups, i ett pressmeddelande.

Men har de lyckats? Vi satte oss ner och provsmakade Trocadero Zero, eller Trocazero som den givetvis borde ha kallats, och jämförde den med originalet.

Café-redaktionen är inte superövertygad om Trocadero Zero

Smaktest – så smakar Trocadero Zero

– Den är helt okej men smakade konstgjort och det känns inte riktigt som att målgruppen zero-människor och Trocadero-människor är helt kompatibla. Gillar man Trocadero känns det som att man vill vara lite speciell och zero förtar lite av det där speciella, sa en redaktionsmedlem.

Kanske inte ett helt positivt första omdöme. Var det någon som gillade den mer?

– Den smakar helt okej! Smakar som att det är en Trocadero utan socker, vilket det ju är, sa en annan redaktionsmedlem.

Men om vi ska lägga ut texten lite då?

– Den smakar förvillande likt vanlig Trocadero, aningen sötare? Det är något med att man vet att det inte är socker som förtar upplevelsen. Att allt det där goda och festliga … det är bara är fejk. Smaken tar inte över riktigt, den blir hängande utan att kittla smaklökarna. Tyvärr, sa en tredje redaktionsmedlem.

Är det alltså bristen på socker som skadar Trocadero Zero?

– Som Trocaderovurmare – men även lightläsklover – är jag kluven: Å ena sidan kan jag intala mig att jag är nyttigare om jag dricker Zero istället för originalet men å andra sidan förlorar man en del av den där härliga eftersmaken som dröjer sig kvar i gomseglet när man dricker originalet.

Sammanfattningsvis verkar det vara bristen på socker som är återkommande i redaktionens omdömen, men är du en lightläskförespråkare och kan göra avkall på en del av eftersmaken är Trocadero Zero din läsk. Den smakar likadant som originalet men med lite kortare eftersmak.


Du gillar nog även:

Hemglass alla glassar 2018 – tar tillbaka gamla klassiker

Äntligen rosédags! Här är de 7 godaste rosévinerna 2018

Cola Light och Cola Zero smakar VISST annorlunda – här är anledningen


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.