Så smakar nyheterna från Annas pepparkakor 2021

Annas pepparkaka

Kärt pepparkaksmärke nu med kardemummasmak – och som mini-glasspinne.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-10-06 11:09  |  Lästid: 2 minuter

Regnruskiga höstkyliga oktober är en toppenmånad för alla som har ett hälsosamt förhållande till julen. Höstmånaden är nämligen den månad då företag börjar lanserar sina julbetingade produkter.

Nyligen släppte Blossa sin säsongssmak och snart kan man tänka sig att även en och annan Gin & Tonic-glögg pockar på lanseringsuppmärksamheten.

Oktober är också den månad då det börjar bli okej att tugga i sig en och annan pepparkaka på fikarasten utan att nån jävel kollar dömande på dig med en blick som säger ”hörruduru, pepparkakor äter man faktiskt bara kring jul och så är bestämt”.

Folkliga Annas har bakat pepparkakor sedan 1929 och sedan några år tillbaka släpper de, likt Blossa fast för pepparkakor, en säsongssmak. Bland de tidigare smakerna märks polka, lakrits och toffee.

Årets smak är inte lika rock'n'roll – Annas vill att det ska smaka nostalgi, trygghet och tradition. Så vad smakar nostalgi, trygghet och tradition? Den mjuka bakverksförknippade smaksättaren kardemumma, vad annars.

Årets pepparkakssmak från Annas har kardemumma som smaksättare.

En annan nyhet från pepparkaksgiganten är en sorts Magnum mini-liknande glasspinne med smak av – du gissade rätt! – pepparkaka. Enligt Föreningen svenska glasstillverkare äter vi i Sverige näst mest glass i hela Europa och vi äter också glass under de kallare månaderna i större utsträckning än vad man gör i andra länder. Respekt.

Det är alltså inte FEL i sak att köpa dig ett åttapack mini-glassar med pepparkakssmak för att börja julladdningen redan nu.

En förpackning Annas Miniglassar innehåller 8 miniglassar à 50 ml. Annas Miniglassar finns i livsmedelsbutiker till det rekommenderade priset på 44,90 kr. Annas Limited Edition Kardemumma finns att köpa i samma livsmedelsbutiker för det rekommenderade priset 18,90 kr.

Livsmedel med smak av pepparkaka (och kardemumma) var det här.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-10-06 11:16