Så spelar du Pokémon Go redan nu – innan det släpps i Sverige

Pokémon Go har ännu inte släppts i Sverige. Men redan nu kan du spela årets mest beroendeframkallande spel både på Android och iPhone. Så här gör du.

Mats Bax  |  Publicerad 2016-07-12 17:18  |  Lästid: < 1 minuter

Att tjuvstarta med att spela Pokémon Go är betydligt lättare på Android än på iPhone. Men med lite pill och tålamod har vi fått det att funka på båda operativsystemen.

Spela Pokémon Go på Android:

1. Gå in på ”Inställningar”.

2. Välj sedan ”säkerhet” längre ner och kryssa i ”okända källor”.

3. Gå in på en apkmirror, till exempel den här och ladda ner spelet. OBS! Tänk på att det kan medföra skadlig programvara att ladda ner .apk-filer)

4. Gå till dina nedladdade filer, klicka på filen och installera. Glöm inte att stänga av ”okända källor” efter att du installerat.

Spela Pokémon Go på iPhone

Att spela Pokémon Go på iOS är lite meckigare, och kräver bland annat att du skapar ett nytt iTunes-konto. Fortfarande pepp? Då kör vi:

1. Logga ut från App store: Det finns två sätt: Öppna App store, skrolla längst ner, klicka på ditt apple-id och välj ”logga ut”. Du kan även göra det via inställningar->iTunes Store och App Store

2. Byt region: Gå in på Inställningar -> Allmänt -> Språk och Region -> Region. Välj USA och tryck på "klar".

3. Klicka på den här länken. Den tar dig till Pokémon Go på amerikanska App Store. Tryck på ”Get” och sedan ”Install”. (Om det står "Objektet inte är tillgängligt", klicka på "Byt affär")

4. Välj ”Skapa nytt Apple ID”. Under betalningsinfo, välj ”None" i stället för att ange ett kreditkort. Du kommer att behöva skriva in en amerikansk adress. Här finns en generator som skapar påhittade amerikanska adresser.

5. Spelet ska nu gå att ladda ner.

När du laddat ned Pokémon Go kan du logga ut igen och sedan logga in på ditt vanliga Ituneskonto igen.

Mycket nöje!

När kommer Pokémon Go till Sverige?

I skrivande stund är svaret: ”inom ett par dagar”. Under vecka 28 började spelet släppas i Europa, bland annat i Storbritannien och Tyskland.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 15:01