Annons
Annons

Efter år av brutna löften är detektivduon från LucasArts klassiska peka och klicka-äventyr Sam & Max hit the road från 1994 tillbaka i din dator.
Den uppföljare som varit på gång under ett par år lades enligt ryktena ned för två år sedan, men licensen togs över av lilla Telltale Games som nu släpper sex nya fristående Sam & Max-avsnitt, framtagna med originaltecknaren Steve Purcell.
Det första av dessa, Culture shock, kom i mitten på december och det andra, Situation: Comedy släpps i dagarna.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Resten följer en gång i månaden fram till maj. Du kan köpa dem ett och ett för 70 kronor styck eller samtliga för knappt 300 pix via upphovsmännens hemsida telltalegames.com.

sam_n_max_2_380

Första delen handlar om ett gäng urspårade före detta barnskådisar som busar i kvarteret. I den andra har talkshowtanten Myra Stump blivit galen och håller sin publik som gisslan. Och spelet har behållit sin stilistiska essens perfekt. Detektivjycken Sam och hans knäppa kanin till sidekick Max byter syrliga oneliners och löser sina fall på de mest märkliga sätt.
Spelen är av den enklaste tvådimensionella peka och klicka-typen och känns helt omoderna men samtidigt tidlösa, som en bra tecknad filmklassiker. De kan inte på något sätt jämföras med moderna, högteknologiska mästerverk, men besitter en charm som oftast helt saknas idag. Episoderna är visserligen ganska korta, men det är korkat att känna sig snuvad. Speltypen funkar utmärkt i detta format och likt en tv-serie längtar man till nästa avsnitt.

Mats Rydström

sam_n_max_3_380

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar