Hoppa till innehåll

Sandhäxan-gänget öppnar stökig spansk matbar

Fredrik Sundberg, William Thorén, Mattias Svensson, Erik Johansson som driver restaurang Sandhäxan.

I augusti vidgar Erik ”Jerka” Johansson, Mattias Svensson, Fredrik Sundberg och William Thorén vyerna bortom moffiga mackor när spanska matbaren Frippe öppnar i Stockholm.

Först kom Sandhäxan, sen sommarkrogen Strandhäxan på Djurgården och i somras öppnades en Gotlandsfilial vid Donners plats i Visby, med tillhörande tikibar och nattklubb.

Snart öppnar Sandhäxan-gänget, beståendes av Erik ”Jerka” Johansson, Mattias Svensson, Fredrik Sundberg och William Thorén, sin fjärde krog: en stökig spansk matbar i restaurang Frippes gamla lokaler på Östermalm.

”Vi fick idén när vi käkade på El Camino på Palma. Det var så jävla härligt. Vi kände direkt att vi måste ta den här grejen i Stockholm. Vi fortsätter att fylla hål, så att säga”, säger Erik ”Jerka” Johansson till Café.

Mattias Svensson fyller i: 

”Matbaren blir vårt examensprov. En plats där man kan slinka in för ett glas, beställa in några stödsnacks eller en hel middag och bli sittande hela kvällen. Det kommer att bli så jävla bra.” 

Lejonparten av serveringen kommer att ske i Frippes matbar som har plats för 55 personer, men det finns ytterligare platser för den dryck- och snackssugna. Menyn har sina rötter i Spanien och besökaren kan förvänta sig små rätter, mellanstora rätter, rätter att dela, klassiker och tillfälliga menyer baserat på lusten för mat. Dryckesmässigt kommer man att erbjuda viner på glas, cocktails, carajillos, sherry och små kalla öl så som Sandhäxan- och Frippesgänget själva älskar att dricka dem i Palma.

Frippe byggs just nu om för fullt och förväntas öppna 25 augusti. Restaurangen tar emot både bokningar och drop-in-besök.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.