Annons

Säsongens snyggaste sneakerboots – 7 modeller som håller i vinter

För dig som vägrar bära något annat än sneakers även när snön ligger tjock finns nu en hel del alternativ i vinter. Café väljer ut sina favoriter bland de vinteranpassade sneakers som lanserats inför Kung Bores intåg.

Tom Cehlin Magnusson

Många är vi som under barndomens vintrar försökte övertyga våra föräldrar om att sneakers faktiskt var ett lika vettigt skoval på vintern som ett par ordentliga kängor. Det lyckades sällan, och kanske med all rätt. När kylan och vätan väl slår till så står sig ett par sneakers i tyg eller skinn ganska slätt.

Annons

De senaste åren har dock något hänt. En ny slags sko har poppat upp här och var, med löften om att förlänga sneakersäsongen till något som varar året runt.

Gilla Cafe.se på Facebook

sneakerboots1

Sneakerbootsen, som de kallas, varierar i utseende och form men gemensamt är att de skyddar mot väta och kyla, men ändå fortfarande är sneakers. Vi har tidigare skrivit om varianter från Converse och Vans här tidigare, men nyheter dyker upp hela tiden. I Vans och Converses varianter ser vi två klassiska modeller (Sk8-Hi och All Star) som har uppdaterats för vinterklimatet.

sneakerboot

Ovan ser vi till exempel den senaste nyheten från Nike, där det amerikanska märket har tagit sin mest innovativa och hajpade sko LunarEpic och anpassat den för löprundor i utmanande väderförhållanden.

Nike LunarEpic Shield heter modellen, och bland uppdateringarna hittar vi Flyknit-material som är tillverkat av ett speciellt garn som ska vara vattenavstötande, tillsammans med en vattentätt strumpa inuti skon som ska hålla dina fötter varma och torra under löprundan, eller varför inte under promenaden i skogen? Skon släpps den 3 november på Nikes hemsida.

sneakerboots3

Om ett par vattentäta löparskor känns för sportigt har Nike även gjort denna snygga variant av sin klassiska Dunk-modell. Med en kraftigare sula och vinteranpassad ovansida är den ett snyggt streetwearalternativ i vinter.

sneakerboots4

Även Adidas släpper sneakerboots. Om man är ute efter ett trendigt alternativ har Adidas släppt en högre vinterversion av deras hejdlöst populära NMD-modell. Om man vill ha en mer klassisk modell så har Adidas även släppt två vinteranpassade versioner av sina två kanske mest populära modeller: Stan Smith och Superstars.

sneakerboots5

Men det är inte bara de stora drakarna som gör sneakerboots. Whatdropsnow.com har samlat ihop alla sneakers som på något sätt är anpassade till vinterhalvåret. Klicka här för att kolla igenom alla vinterns sneakerboots.

Annons

Dela (27)
Tweeta

Annons


Laddar