Hoppa till innehåll

Se Al Pacino jaga nazister i Jordan Peeles nya film

Al Pacino i filmen Hunters.
Markus Aamisepp

Med en östeuropeisk brytning, dessutom.

Filmer vars handlingar är nazister som missgynnas brukar gå hem hos de flesta. Quentin Tarantinos Inglourious Basterds (2009) vann inte direkt 132 filmutmärkelser på grund av Brad Pitts sydstatsdialekt. Vad människor gillade (förutom bra skådespelarinsatser) var kanske istället att Donny Donowitz (Eli Roth) bultade en SS-officer i huvudet med ett basebollträ.

Varför denna schadenfreude? För att det är nazister det går dåligt för, såklart.

Drygt tio år senare görs nu ännu en rulle om ett gäng nazistjägare. Filmen Hunters är producerad av komikern och regissören Jordan Peele (Us, Get Out) som tidigare är känd för att utforska frågor om hudfärg och kulturella skillnader i USA.

76-årige Al Pacino har, till skillnad från filmen The Irishman, inte fått föryngrande CGI-behandling i Hunters.
76-årige Al Pacino har, till skillnad från filmen The Irishman, inte fått föryngrande CGI-behandling i Hunters.

Filmen handlar om ett gäng så kallade nazistjägare i New York 1977 som får reda på att det bor hundratals nazister i USA som flytt dit efter andra världskriget. Då bestämmer de sig för att göra vad vilket snitsigt medborgargarde som helst ämnar att göra i dessa lägen – de går ut på ett blodigt hämnduppdrag. Snart måste de dock tävla mot klockan för att stoppa nazisternas nya folkmordskonspirationer.

I trailern till filmen kan vi se The Irishman-aktuella Al Pacino som spelar Meyer Offerman – alltså personen som samlar ihop jägarna för att bekämpa uppgången av det så kallade fjärde riket.

”This is not murder. This is mitzvah. Welcome to the hunt”, säger Al Pacino i trailerns monolog med en östeuropeisk brytning.

Det kan, som det heter, bli nåt.

Filmen Hunters släpps under 2020 på Amazon Prime.

Se trailern till Hunters här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.