Se den nya trailern till Christopher Nolans kommande storfilm ”Tenet”

Tenet, filmtrailer

Det råder alltjämt oklarheter när superregissören Christopher Nolans tidshoppande blockbuster ”Tenet” får premiär.

Lukas Nordén  |  Publicerad 2020-05-25 14:22  |  Lästid: < 1 minuter

Det var knappt tre år sedan sist, men nu är det snart (förhoppningsvis) dags för den superhyllade regissören Christopher Nolan att komma tillbaka till bioduken, med sin nya film Tenet. Innan coronaviruset bröt ut hade filmen ett globalt premiärdatum 17 juli 2020, ett datum som sjukt nog faktiskt ännu inte skjutits upp officiellt – vilket får Nolan-fansen att hoppas på det bästa, och troligtvis omöjliga. Tenet uppskattas alltså inte bara bli en av årets största filmer, utan också ett riktmärke för kommande storfilmer som på grund av den rådanda pandemin drabbats av förseningar och uppskjutningar av filmpremiärer.

Den senaste trailern till Tenet, med bland andra Robert Pattinson och John David Washington i huvudrollerna och med musik från svenske Ludwig Göransson, släpptes på Youtube i fredags. Men redan i torsdags hade trailern en förhandsvisning i Epic Games Fortnite-universum, något The Rise Of Skywalker-regissören J.J. Abrams redan gjorde i december för att marknadsföra den sista filmen ur den tredje Star Wars-trilogin. Något som dock saknades i Tenet-trailern var ett officiellt premiärdatum i slutet av klippet.

Men vad handlar egentligen Tenet om? Det man vet, i och med den första trailern som släpptes för några månader sedan, är att filmen grundar sig i ett koncept då tiden, på ett typiskt Nolanskt berättarsätt, rör sig framåt och bakåt – vilket förklarar att filmtitelns palindrom (läses likadant baklänges). Den nya trailern lär oss mer om John David Washington’s huvudkaraktär, som lär sig att behärska tidsinversion, vilket ska skilja sig från vanliga tidsresor för att på så sätt försöka förhindra att ”något värre” än Armageddon inträffar.

Med kritiker- och publikhyllade filmer som Interstellar, Inception och The Dark Night i bagaget är en sak säker – Tenet kommer säkerligen vara något utöver det vanliga.

Se den nya trailern till Christopher Nolans kommande film Tenet här:

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-05-26 19:04