Hoppa till innehåll

Se fräschast ut på videokonferenserna med jobbet – 12 produkter som fixar glowet

Christian Bale sitter framför dator i Big Short.
Markus Aamisepp

Café listar 12 produkter du kan använda dig av för att vara snyggast på Zoom-konferensen.

Att jobba hemifrån har helt plötsligt blivit vardag för miljontals människor världen över – något som antagligen kommer att resultera i många timmars konferenshäng på videoapplikationer som Skype, Zoom och FaceTime framöver. Visst, vissa kanske ser det som en fantastisk möjlighet att gå runt i hemmet utan deodorant, byxor och hygien.

Men att klä sig i specifika kläder ämnade för jobbet har visat sig att öka produktiviteten hos anställda – vilket inte kan betyda annat än att jobb i mjukisbyxor och den där pösiga ”I love Thailand”-t-shirten du köpte i Phuket några år sedan inte kommer att främja din skaparförmåga. Samma sak gäller antagligen rufsigt hår och de mörklila påsarna du fått under ögonen från att ha läst överläkaren Agnes Wolds tweets om coronavirusets utveckling hela nätterna.

Nej, trots karantänen är det viktigt och effektivt att fortsätta vårda din stil som din kropp. Dessutom gör inte laptop-kamerans fiskögeperspektiv några under för ditt yttre under videomötena med kontoret. Här är ett antal produkter du kan använda dig av för att fortsatt känna dig prydlig när du jobbar och på köpet se bäst ut på videokonferensen. Och just det – var inte den där personen som inte har på sin webcam. Alla vill veta hur det ser ut i ditt hem.


Fortsätt klä dig snyggt

Det är kanske inte superbra marknadsföring för varken dig som person eller din arbetsplats att sitta med reserv-huvtröjan och prata med kunder på videomötena. Din första tanke varje morgon bör vara att ta dig upp ur sängen, duscha och klä på dig precis som du vanligtvis gör när du ska iväg till jobbet. Det finns också en massa bekväma och snygga alternativ till toppar att välja mellan (som borde vara det enda som syns i kameran) – bland annat en stickad och lätt pikétröja från NN07 och en neutral stickad tröja från svenska Filippa K.

1. NN07 – 999 kronor

2. Filippa K – 1 700 kronor


Trimma skägget

Hemmakarantänen är dessvärre inte heller en ursäkt att växa ut skepparkransen. Om du inte sitter minst två meter ifrån din webcam kommer dina kollegor ha flera mötestimmar på sig att dissikera din skäggväxt och dess eventuella blind-spots. Håll alltså skägget i schack med någon av dessa grooming-kit från Remington.

3. Remington Lithium Grooming Kit – 549 kronor

4. Remington Beard Kit – 649 kronor


Ha det mest förtrollande leendet på videokonferensen

Ett vitt, fint Bel Air-leende har ju aldrig skadat att ha under ett arbetsmöte – i fysisk som digital form. Vill du ha videokonferensens vitaste leende kan du därför investera i en tandblekningspenna från Swiss Clinic som ger en fin lyster bara efter någon dag. Har du mer tålamod kan du börja borsta tänderna med svart koltandkräm från Brilliant Smile som hjälper att ta bort missfärgningar.

5. Swiss Clinic – 390 kronor

6. Brilliant Smile – 98 kronor


Det finns alltid smink

Är du extra nojig över hur du ser ut på kamera är det ingen fy skam med att spackla på lite concealer. Tom Ford har en bra concealer som gömmer de eventuella fläckarna som växt fram i ansiktet.

7. Tom Ford – 430 kronor


Skin som en (nåja) solstråle

Du kommer antagligen att spendera mycket tid inomhus framöver. Något som inte direkt gör under för din bleka marshud om du inte hann iväg på solsemester innan alla flygplansbolag gick i konkurs. För att undvika eventuellt grå hy kan du använda den här kroppsoljan från KORA Organics som ger en lätt solkysst glow till huden samtidigt som den ger återfuktning på djupet (om inte annat så är det ett sätt att behandla dina torra händer från all handsprit).

8. KORA Organics – 619 kronor


Se pigg och kry ut

När du i flera timmar sitter framför datorskärmen är det lätt att ögonen till slut ger upp och säckar ihop. Undvik detta med att använda Un-Wrinkle Eye från Peter Thomas Roth som är en högkoncentrerad ögonkräm med sex aktiva anti-aging peptider och neuropeptider, framtagna för att minska uppkomsten av specifika rynkor. Behöver du ett snabbare alternativ är ögondroppar ett fantastiskt alternativ när du råkat somna och chefen plötsligt ringer på FaceTime.

9. Peter Thomas Roth – 1 299 kronor

10. Tearsagain ögondroppar – 109 kronor


Kom ut på andra sidan med fin hy

Nu när du jobbar hemifrån ska du se det som ett ypperligt tillfälle att göra det mesta av att inte träffa någon regelbundet. Att ha på sig en ansiktsmask när du jobbar är ett bra exempel på det. Inte bara återfuktar det huden, ökar cirkulationen och tar bort smuts och döda hudceller. Det rengör även ansiktet ordentligt och gör huden mjuk vilket får dig att se mycket piggare ut. Välj mellan två varianter från Bulldog och Aqua di Parma i två olika prisklasser.

11. Bulldog – 119 kronor

12. Aqua Di Parma – 420 kronor


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.