Hoppa till innehåll

Bekräftat: Då släpps Ikeas samarbete med Virgil Abloh

Markus Thörnhammar

Nu står det klart att kollektionen ”MARKERAD” kommer att finnas i butik i november senare i år.

Sedan det Älmhultska möbelvaruhusets samarbete med hjärnan bakom streetwear-världens kanske mest hajpade märke de senaste åren, Off-White, offentliggjordes förra året är vi många som otåligt väntat på att få lägga vantarna på ett stycke inredning utsmyckad med de berömda citationstecknen som är Virgil Ablohs designmässiga signum. Ikea har tidigare hintat om att kollektionen ska göras tillgänglig för allmänheten någon gång under 2019 men har nu bekräftat att släppet blir i november. Något exakt datum har emellertid inte kommunicerats än. Obekräftade uppgifter gör dock gällande att kollektionen kommer att gå att köpa på, gissningsvis svårt exklusiva, pop up-event så tidigt som i april och maj.

Ikea x Virgil Abloh.
En av de första inredningsdetaljerna som visades ur kollektionen var den här mattan som garanterat kommer att väcka uppseende i ditt vardagsrum i den händelse att du lyckas få tag på en.

”MARKERAD” kommer exempelvis att innehålla stolar, bord och en schäslong med matchande kuddar. En uppsättning iögonfallande mattor, vilka också är tänkta att kunna användas som vägbeprydnader, är också centrala beståndsdelar i kollektionen.

Ikea x Virgil Abloh.
Inredningsprylarna i ”MARKERAD”-kollektionen är designad med millenials i åtanke.

Priserna på några av möblerna förmedlades när samarbetet offentliggjordes. Bordet kommer att kosta 320 euro, ”WET GRASS”-mattan går loss på 229 euro och flera andra mattor kostar mellan 79 euro och 229 euro.

Ikea x Virgil Abloh.
Virgil Abloh tolkar Ikeakassen.

Vill man inte spendera allt för mycket pengar på en limiterad Ikea-kollektion kan man satsa på Virgil Ablohs tolkning av den klassiska FRAKTA-påsen som ska kosta 10 euro och 13 euro i stort respektive litet utförande.

Fler bilder från ”MARKERAD”-kollektionen

Ikea x Virgil Abloh
Ikea x Virgil Abloh.

Ikea x Virgil Abloh.
Ikea x Virgil Abloh.
Ikea x Virgil Abloh.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.