Annons
Annons

Se nya videon där Lionel Messi dominerar som tolvåring

Redan som tolvåring visade anfallaren prov på sin teknik och målfarlighet som gjort honom till en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Tobias Skagerström

messi

Nyligen presenterades Lionel Messi som en av tre kandidater, tillsammans med Cristiano Ronaldo och Neymar, som har chans att vinna Ballon d’Or 2015. Argentinaren är även nominerad till årets mål för sin soloräd mot Athletic Bilbao i finalen av Copa del Rey.

Annons

Att argentinaren blev så otroligt bra på fotboll är lätt att förstå när man ser den här videon, där en tolvårig Lionel Messi spelar för Newell’s Old Boys hemma i Argentina. Man känner igen mycket i dagens superstjärna hos spelaren med nummer tio på ryggen.

Lionel Messi hade samma springstil och rörelsemönster redan som ung och lyckades även då ta sig förbi sina motståndare flera gånger om. Argentinaren hade dessutom en snarlik frisparksteknik redan då, där han lägger händerna på höften innan frisparken ska slås.

Det är hemsidan Goal som lagt upp klippet på sin Youtube-sida. Inom tre år efter att videon spelades in flyttade Messi och hans familj från Rosario i Argentina till Barcelona i Spanien. Resten är, som man brukar säga, historia!

Annons

Dela (27)
TweetaLaddar