Se vapenindustrins absurda propaganda inför valet i USA

NRA gör vad de kan för att Hillary Clinton ska förlora valet så att någon med liberal inställning till vapen ska komma till makten.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-11-08 20:15  |  Lästid: < 1 minuter

Vapenfrågan är som alltid en av de hetaste frågorna i amerikansk politik. Generellt har demokraterna varit för att begränsa rättigheterna att inneha vapen, framförallt automatvapen och handeldvapen med stora magasin, och republikanerna är generellt för liberala vapenlagar.

Med en så tydlig uppdelning för och emot vapenindustrin är det givet vilket parti vapentillverkare och dess lierade kommer stödja.

The National Rifle Association, NRA, är föreningen som kämpar för att behålla och utöka amerikanernas rättigheter att bära vapen, och de spenderar hundratals miljoner kronor på att motarbeta de demokratiska representanterna.

Inför presidentvalet 2016 har de gjort en reklamfilm där de kort sagt menar på att Hillary Clinton inte vill att medborgarna ska få försvara sig själva.

Filmen börjar med en kvinna som vaknar i panik när hon hör ljudet av någon som bryter sig in i huset, och slutar med att antyda att hon blivit mördad.

”Låt inte Hillary Clinton lämna dig försvarslös”, upprepar de gång på gång i filmen.

Det är svårt att kalla det för något annat än skrämselpropaganda.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-05 16:13