Harry Kane hyllar Zlatan: “Har lärt mig mycket av att se honom spela”

Café åkte till München och pratade fotbollsskor, relationen till Zlatan och karriärens snyggaste mål med Tottenhams skarpskytt Harry Kane.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-01-27 15:20  |  Lästid: 2 minuter

Förra måndagen när Café träffade Harry Kane i München hade han precis blivit pappa för första gången och blott två dagar tidigare gjort ett hattrick mot West Bromwich. En bra vecka, minst sagt. Vi passade på att ställa några frågor om hans första par fotbollsskor, hans snyggaste mål i karriären, och hans relation till Zlatan Ibrahimović.

Har du kvar ditt första par fotbollsskor?

– Nej, jag gjorde inte tillräckligt med mål på den tiden, haha. Jag har börjat spara mina skor först under min professionella karriär.

Du har alltså en samling med skor från speciella matcher?

– Ja ibland sparar jag skor, t.ex. om jag gör ett hattrick eller bara spelar en riktigt bra match. Då ramar jag in tröjan och sparar skorna i en liten låda intill.

Hur ofta byter du skor under en säsong?

– I regel försöker jag att ha samma skor så länge som möjligt, men det är klart att om det går tre matcher utan att jag gör mål så byter jag till ett par nya skor. Om det är en ”het” sko som jag fortsätter att göra mål med så fortsätter jag att använda den. Jag behandlar den till och med som en liten bebis, torkar den och ser till att den är ren och redo att användas för nästa match.

harry-kane-cafe
Café träffar Harry Kane i München i samband med lanseringen av Nikes nya fotbollssko Hypervenom.

Vilket mål är din karriärs snyggaste?

– Det måste vara mitt 2-1-mål mot Arsenal förra säsongen. Det var ett fantastiskt mål, troligen det snyggaste i min karriär så här långt och i tillägg till det var en otrolig atmosfär inne på stadion, så det är ett mål jag aldrig kommer att glömma.

Zlatan Ibrahimović har haft svårt att bli riktigt ansedd i England genom åren. Vad har du för relation till honom?

– Jag har växt upp med att se honom spela och han har varit fantastiskt bra och alltid gjort mycket mål var han än har spelat, så i mina ögon är han en fantastisk spelare.

Har din bild ändrats sedan han kom till Premier League?

– Nej, jag har alltid respekterat honom som fotbollsspelare. Han är i topp i skytteligan här och har gjort det bra, så min syn på honom har egentligen inte förändrats, bara stärkts. Han är fortfarande en fantastisk spelare i mina ögon och någon jag lärt mig mycket av genom att se honom spela under min uppväxt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:35