Senaste nytt i överflödets tidevarv: En virtual reality-dokumentär om Eminem

Dags att sätta på sig sina VR-glasögon och ge sig ut på den pulserande metropolen Detroits gator.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-01-25 15:13  |  Lästid: < 1 minut

Marshall Mathers förvisso starka levnadshistoria har blivit föremål för en uppsjö dokumentärer och 8 mile har i princip samma klassikerstatus som Sällskapsresan 2 – Snowroller. Vad berättigar då en ny film som kretsar kring Slim Shadys liv? Svaret är enkelt: Virtual Reality!

Marshall From Detroit är en rundtur i Detroit (där rapstjärnan alltjämt bor kvar) och stadens beryktade hiphop-scen genom Eminems ögon. Trailern är filmad i 360 grader, vilket gissningsvis bara är som att doppa tårna i den kraftfulla upplevelse som det innebär att genomleva filmen med VR-glasögonen på.

Så här nära har de flesta av oss aldrig varit att åka limousine med Eminem.

Hela filmen är bara runt 20 minuter lång, vilket troligtvis är klokt då längre tid inne i den virtuella verkligheten sannolikt skulle vara överväldigande för den genomsnittlige konsumenten.

Marshall From Detroit premiärvisas i helgen på Sundance-festivalen. Därefter kommer den att göras tillgänglig på diverse plattformer och alla VR-entusiaster i Cafés läsarkrets kan andas ut – den kommer att vara kompatibel med Oculus Rift.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-01-25 15:13