15 år efter 8 Mile – nu kommer Eminem med ny hiphop-film

Rasfrågor och riktiga battle-stjärnor i Eminems nya film Bodied. Se trailern här!

Sofia Börjesson | Foto: IBL  |  Publicerad 2017-08-03 17:11  |  Lästid: < 1 minut

Femton år har gått sedan Eminems semi-biografiska film 8 Mile gav oss inblick i Detroits underground hiphop-scen. Nu kommer filmen Bodied som även den innehåller snabbtänkta rappare som tävlar i att förnedra varandra mest och bäst.

Denna gång får vi dock inte se The Real Slim Shady framför kameran – han är nämligen producent för filmen. Istället får vi se riktiga stjärnor från battle-scenen, bland annat Loaded Lux, Dizaster, Dumbfounded och Hollow Da Don.

Manusskribent är battle-stjärnan Alex “Kid Twist” Larsen, och regissör är Joseph Kahn som har gjort musikvideor åt bland annat Eminem, Britney Spears, Taylor Swift, Lady Gaga och U2.

Filmen beskrivs som en satirisk utforskning av världens mest konstnärligt brutala sport – freestylebattle. Mycket ska också handla om rasism och relationen mellan svarta och vita rappare i USA. Och i trailern får vi ett smakprov på precis hur brutal scenen kan vara.

Se trailern här

Bodied har sin premiärvisning på den internationella filmfestivalen i Toronto i september, men när vi dödliga får chansen att se filmen är ännu inte bestämt.

Mer Eminem från Café

Nu tar sig Eminems låttitel “Stan” in i den engelska ordboken

Eminems nya attack mot Trump – och 25 andra gånger han har varit genial

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar