Eminem släpper överraskningalbum – med Dr. Dre och Bon Iver

Eminem är tillbaka, bara några månader efter att han släppte sitt senaste album. "Kamikaze" är en uppgörelse med mummelrappare, Donald Trump – och journalisterna som sågade hans senaste skiva.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-08-31 11:33  |  Lästid: < 1 minuter

Gissa vem som är tillbaka? (Infoga tankepaus här för att bygga upp spänning och samtidigt landa det usla översättningsskämtet.) Eminem – som bara häromåret släppte albumet Recovery – är tillbaka med överraskningsalbumet Kamikaze som släpptes i natt. En snabb comeback för rapparen, som nyligen också besökte Sverige på sin världsturné.

Kanske är det de ljumma recensionerna av den senaste skivan som har fått Detroit-rapparens penna att glöda: textraderna antyder att även om han är fortsatt ursinnig över vilka usla människor Donald Trump och Mike Pence är, så sparas också lite giftigheter till klickjournalister och mummelrappare vars prefixpreferens är “Lil”. Ja, en stor del av skivan ägnas alltså att adressera journalister som inte tyckte hans förra skiva var bra – rättshaverist-rap när den är som allra argast.

Svartvit bild på rapparen Eminem.
Eminem: fortsatt arg.

Rapparen skriver på Twitter att han försökt att inte tänka igenom släppet allt för mycket, men även om tanken troligtvis är att presentera albumet som ett snabbt och angeläget författat mixtape så är det naturligtvis en blockbuster-projekt vi har att göra med: Bon Iver dyker upp på spåret Fall, och hela plattan är producerad tillsammans med Dr. Dre – och nog är albumomslaget en fin referens till Beastie Boys klassiker Licensed to Ill? Sista spåret på skivan är också en del av soundtracket till Marvel-filmen Venom som går upp på bio den 5 oktober.

De tidiga recensionerna vittnar om att Eminem presterar när han handlar i affekt: även om Kamikaze inte framstår som en klassiker i stil med hans album från tidigt 00-tal så är det en uppenbar förbättring jämfört med förra årets albumsläpp, menar kritikerna.

Eminems album Kamikaze finns ute på alla streamingtjänster nu. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:10