Sigge Eklund om På spåret: “Jag betedde mig konstigt, vill ta revansch på mig själv”

Förra säsongens På spåret-debut var både krisartad och förnedrande, enligt Sigge Eklund. Nu vill han återuppleva traumat.

Sofia Börjesson | Foto: SVT/Magnus Ragnvid  |  Publicerad 2017-09-14 17:24  |  Lästid: 2 minuter

Det är först den 8 december som det är premiär för På spåret, men redan nu har vi fått veta vilka som ska vara med och tävla. Ett av paren utgörs av Sigge Eklund och Malou von Sivers som deltog för första gången i fjol, och framför allt Sigge känner sig sugen på att visa upp en bättre bild av sig själv den här gången.

– Jag hatar när man inte är sig själv. Jag kände mig spänd i rutan och det stör mig. Du vet när man känner att man beter sig konstigt och hör konstiga saker komma ur munnen? Jag vill tillbaka och ta revansch på mig själv, säger han.

Är det därför ni ställer upp igen?

– Det slår mig nu att det är beroendeframkallande med kriser; det är ju känt inom psykologin att man vill återuppleva trauman. Man vill bli förnedrad igen, och så är det för oss, säger Sigge.

Malou von Sivers och Sigge Eklund i förra säsongen av På spåret. Foto: SVT

Duon har kommit fram till att det inte var så farligt att svara fel, men att det däremot var jobbigt att behöva underhålla samtidigt som man skulle tänka.

– När man sitter där i buren och inte hör någonting men ser hur publiken viker sig av skratt av något de sa i den andra buren... Då tänker man: "Vad skrattar de åt? Nu måste vi också vara roliga", säger Malou.

– Ja, det är hemskt, fyller Sigge i.

Deras förhoppningar är att det kommer att vara lättare att slappna av nu när de har en säsong i ryggen. Och den nya strategin är att bolla frågorna mer mellan varandra – och så ska de plugga på lite extra om Sverige den här gången.

– Man vill ju inte känna sig som ett Stockholmssvin som inte kan någonting utanför tullarna, säger Sigge.

Här är alla deltagare i På Spåret 2017!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 23:26