Hoppa till innehåll

Här är alla skådisar i Sigge Eklunds Netflix-serie

Edvin Ryding, Felicia Maxime och Zara Larsson i Netflixserien En del av dig.
Joakim Almén

Stjärnätt när inspelningarna av tonårsdramat ”En del av dig” påbörjas i Stockholm i slutet av maj.

Sveriges lilla plätt av internet minirevs tidigare i år när Netflix annonserade en ny serie som Sigge Eklund ska regissera. En del av dig heter serien som handlar om ”hur det är att vara 17 år och känna hur man går sönder av längtan” och baseras en hel del på manusförfattaren Michaela Hamiltons egna erfarenheter.

”Den här historien är väldigt personlig för mig, eftersom jag förlorade min 19-åriga lillebror i en olycka för sju år sen. Jag kände att jag ville porträttera båda sidorna av sorg – den enorma smärtan och chocken, men också hoppet och kärleken som kan växa fram i processen”, har Michaela Hamilton sagt.

Författaren och podcastprofilen Sigge Eklund har tidigare uttalat sig om den kommande Netflix-serien, som blir hans debut som regissör:

”Jag har väntat hela mitt liv på ett manus som fångar skräcken och magin i att vara tonåring. När jag läste Michaela Hamiltons berättelse blev jag fascinerad av det faktum att allt det fanns där. Desperationen och skönheten, och den där känslan som man känner som 17-åring, av hur ens bröst håller på att explodera av längtan.” 

Manusförfattaren Michaela Hamilton och regidebuterande Sigge Eklund. Foto: Fredrik Wannerstedt/Netflix

Nästa vecka drar inspelningarna av den hajpade serien igång i Stockholm och nu har Netflix gått ut med vilka som kommer att spela rollerna i En del av dig.

De två kvinnliga huvudrollerna, Agnes och Julia, spelas av Young Royals-stjärnan Felicia Maxime och artisten Zara Larsson som gör debut som skådis. De får manligt huvudrollssällskap av Felicia Maximes Young Royals-kollega Edvin Ryding som spelar Noel.

Edvin Ryding, Felicia Maxime och Zara Larsson spelar huvudrollerna i ”En del av dig”. Foto: Rickard Aronsson/Netflix

Övrig rollbesättning inkluderar bland andra Ida Engvoll (Kärlek & Anarki), Mustafa Al-Mashhadani (Tunna blå linjen), Alva Bratt (Barracuda Queens), Emil Hedayat, Olivia Essén, Nikki Hanseblad och Maxwell Cunningham (One More Time). 

”En del av dig” är producerad av Stefan H. Lindén och Alexandra Thönnersten för SF Studios. Michaela Hamilton skriver manus och Sigge Eklund regisserar. Inget premiärdatum för serien är ännu kommunicerat.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.