Hoppa till innehåll

Skakande upptäckt på Skansen

Om du gick i skogen och stötte på en rasande björn, vad skulle du göra då? Min första instinkt säger: klättra upp i ett träd. Inte spela död eller springa eller nåt annat löjligt. Jag skulle lätt försöka klättra upp i ett träd, sitta där uppe och se hur björnen vankade av och an under. … Continued

Om du gick i skogen och stötte på en rasande björn, vad skulle du göra då? Min första instinkt säger: klättra upp i ett träd. Inte spela död eller springa eller nåt annat löjligt. Jag skulle lätt försöka klättra upp i ett träd, sitta där uppe och se hur björnen vankade av och an under. Kanske till och äta min medhavda matsäck. Och sen när björnen tröttnat skulle jag klättra ner, borsta av mig och gå visslande hem.

Visst har man sett just den scenen i ett otal filmer, böcker och tecknade serier?
Jag kan nu avslöja: den stämmer inte. Det är bara underhållningsbranschen som försöker få oss ovetande stadsmänniskor dödade av rasande björnar. Kolla bara vad jag såg när jag var på Skansen i helgen:

DE JÄVLARNA KAN KLÄTTRA!

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.