Hoppa till innehåll

iPhone X säljer så dåligt att den kan sluta tillverkas

Joel Linde

En expertanalytiker menar att försäljningen av iPhone X är så dålig att Apple rimligtvis kommer sluta tillverka den till sommaren 2018.

Har det någonsin pratats så mycket om en telefon – eller om någon elektronisk pryl överhuvudtaget – som det pratades om iPhone X under 2017?

Apples senaste supertelefon är deras dyraste någonsin, och den har också kallats världens bästa telefon av flera recensenter. Samtidigt har det också funnits många skeptiker, och de verkar nu få mer vatten på sin kvarn.

Det är den välkända Apple-analytikern på KGI Securities, Ming-Chi Kuo, som säger att iPhone X inte har fått väntat genomslag i Kina. Han menar att kineserna stör sig så mycket på den så kallade flärpen i skärmens överkant, känd som ”the notch” på engelska, att de i stället väljer den betydligt billigare iPhone 8 Plus för att få mer skärmyta. Samtidigt ökar efterfrågan på iPhone 6s och iPhone 7 mer än väntat på flera marknader.

Så trots många förbeställningar och långa köer utanför butikerna menar Kuo att iPhone X säljer för dåligt i Kina för att Apple ska se det som lönsamt att fortsätta tillverka telefonen efter sommaren 2018, skriver tekniktidningen Apple Insider. Enligt 9to5mac.com väntas totalt 62 miljoner enheter säljas, i stället för de uppskattade 80 miljonerna, under telefonens första år.

Av den anledningen menar Kuo att iPhone X kommer gå i graven i stället för att finnas kvar till ett något lägre pris när de nya modellerna presenteras, vilket skulle bli första gången Apple väljer att upphöra med sin senaste modell efter bara ett år, skriver de.

Däremot planerar Apple en andra generationens iPhone X med 5.8-tumsskärm samt en Plus-modell med 6.5-tumsskärm. Dessutom ryktas det om en billigare SE-modell.

Så är du en av de som köpt en iPhone X kan du komma att sitta på en raritet efter sommarens Apple-konferens!

Såg du förresten att häromdagen kom besked om att Instagram kommer att skicka notiser till de personer vars uppdateringar du tar skärmdumpar på? Läs mer här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.