Hoppa till innehåll

Snart kan en vikbar iPhone vara verklighet, enligt rykten

Iphone
Wilmer Gyllström

iFold eller iPhone Flip? Rykten om att en böjbar iPhone är på gång har fått internet att gå igång rejält.

Fenomenet vikbara telefoner går tillbaka långt i tiden, redan under tidigt 2000-tal kunde man se hur folk snärtade upp sina mobiltelefoner för att svara när det ringde. Nu har både Samsung och Motorola tagit ett kliv in i framtiden med sina vikbara telefoner. Och det har varit svårt att missa de designmässigt annorlunda telefonerna som går att vika-vika, alltså inte flippa upp utan böja på riktigt. Härnäst verkar det vara Apple som hakar på trenden.

Enligt United Daily News har två prototyper tillverkats i Foxconn-fabriken, Foxconn är Apples största iPhone-underleverantör, i Shenzhen, Kina. Enligt den taiwanesiska sajten verkar den ena designen vara liknande Samsung Galaxy Z Flip och Motorola Razr, där telefonen ska kunna vikas på mitten. Medan den andra prototypen liknar Microsoft Surface Duo, där två skärmar hålls samman av ett gångjärn och kan stängas som en bok. Enligt källan är det skalen till modellerna som just nu testas i fabriken, detta för att undersöka om hållbarheten hos de vikningsbara gångjärnen fungerar.

Ryktena kring den nya vikbara iPhonen späs på av att Apple redan i februari förra året lämnade in en patentansökan för ”elektroniska enheter med flexibla skärmar och gångjärn”, skriver sajten Techradar. Men bara för att det rykten som stämmer överens med ett patent behöver det nödvändigtvis inte betyda att en vikbar telefon de facto kommer produceras av Apple.

Spännande är det minst sagt när giganten Apple väljer att ta nästa kliv in i framtiden. Och visst, det handlar om rykten – men förhoppningsvis kan det bli sanning inom en relativt snar framtid. När telefonen, eller telefonerna, kommer att släppas är fortfarande för tidigt att säga. En eventuell vikbar iPhone förväntas tidigast dyka upp på marknaden under 2022.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.