Hoppa till innehåll

Slutspurtens mamma är här.

Bara dagar kvar till valet nu, jag känner som många andra en fruktansvärd frustration och maktlöshet inför det faktum att SD ser ut att göra sitt bästa val någonsin. Ingenting jag skriver eller länkar eller skojar om på nätet kommer få folk som bestämt sig för att rösta på SD att inte rösta på SD, … Continued

Bara dagar kvar till valet nu, jag känner som många andra en fruktansvärd frustration och maktlöshet inför det faktum att SD ser ut att göra sitt bästa val någonsin.

Ingenting jag skriver eller länkar eller skojar om på nätet kommer få folk som bestämt sig för att rösta på SD att inte rösta på SD, vet ärligt talat inte varför jag håller på ibland, känns som det är tröttsamt för alla. Cyniker säger att jag poserar när jag tar ställning politiskt (varför nu i helvete jag skulle göra det i detta extremt skarpa läge), Rassebotarna med konstiga namn och profilbilder säger att jag lever i en vänstervriden mediabubbla, jag säger att rassebotarna lever i en högervriden Kremlin-bubbla, aldrig kommer vi mötas, det är omöjligt, och nu är det val på söndag. Sen kan Sverige förändras för alltid.

Det är för allvarligt för att spela ball och tycka att det är naivt eller töntigt att engagera sig, att riskera att framstå som en poserande godhetsknarkare, jag får ta den risken, men jag är livrädd för mina barns framtid och måste försöka göra det jag kan för att stoppa klimatförnekande smygrasister att få så mycket makt som de är på väg att få. Det måste gå att göra mer för att stoppa kvinnofientliga SD, det måste gå. Vi kan inte ge upp, vi kommer inte kunna förlåta oss själva om vi gör det. Vill att mina barn ska växa upp i ett empatiskt samhälle där vi tar hand om varandra och miljön, vem vill inte det?

Därför ska vi göra en sista kraftansträngning nu, tillsammans ska vi höra av oss till den där släktingen eller arbetskamraten, svågern eller exet, den personen i din närhet du tror kommer rösta på SD. Ta det samtalet. Sträck ut en hand, lyssna, argumentera. Du betyder mer för dem än du tror, dina känslor och tankar räknas, de kommer lyssna på dig.

Att dela sina åsikter med folk som redan tänker likadant är meningslöst (ja det är väl det jag gör nu hela tiden jag vet SÄG DET EN GÅNG TILL!), att dela sina åsikter med folk som tycker annat är det viktigaste du kan göra just nu. Sverigedemokraterna behöver röster, deras väljare behöver din. Politiska övertygelser är sällan starkare än den kärlek som finns mellan syskon, föräldrar, vänner och arbetskamrater.

Fråga dem varför de vill rösta på ett parti som kommer få kvinnor i deras närhet att tappa rätten till sina egna kroppar? Varför de vill rösta på ett parti som föredrar Putin framför demokratiskt valda ledare? Varför de vill rösta på ett parti som förnekar att klimathotet, även efter denna apokalyps-sommar, är på riktigt? Som vill inskränka fri media? Fråga varför det tror att Sverige är på väg att gå åt helvete när vi i själva verket toppar listor över vilket land i världen som är bäst att leva i?

Prata, lyssna argumentera. På söndag kan det vara för sent. Sverige är fantastiskt, låt det fortsätta vara det. Bara dagar kvar nu.

Gå in på Dagarkvar.se och och läs mer om kampanjen och få tips om hur du kan förbereda dig på SAMTALET.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.