Du kan spela Snake från Nokia 3310 i Facebook Messenger – så gör du

Du behöver inte köpa nya 3310 för att lira Snake. Facebook har nämligen lanserat en egen version av spelet i appen Facebook Messenger – hurra!

Anaïs González Cruz | Foto: Shutterstock//Facebook  |  Publicerad 2017-02-28 11:52  |  Lästid: < 1 minut

I helgen presenterade Nokia den nya modellen av klassikern 3310 under mässan Mobile World Congress i Barcelona. Mobilen ska gå att köpa innan sommaren och uppges kosta runt 500 kronor.

Förutom en makalös batteritid (upp till 30 timmar!) kan vi också räkna med att återuppta gamla spelberoenden då Snake finns installerat. Men du kan faktiskt spela det redan nu, utan att köpa luren.

Facebook har släppt en egen version av spelet i appen Facebook Messenger, tillgängligt både i mobil och på desktop. Ett kul tidsfördriv, bortsett från det faktum att ormen ser ut som en tjock mördarsnigel.

Så spelar du Snake i Facebook Messenger

I mobilen: 

1. Öppna Facebook Messenger-appen. Se till att du har den senaste versionen.

2. Gå in i en existerande chatt eller starta en ny. Hitta den lilla spelkontrollen i verktygsraden längst ner.

3. Klicka på ikonen och välj Snake i spellistan som dyker upp. Kom ihåg att du måste utmana en Facebookvän för att spelet ska starta.

 

På desktop: 

1. Logga in på Facebook via din webbläsare.

2. Gå in i en existerande chatt eller starta en ny. Här ska du hitta samma ikon som i mobilen, alltså den lilla spelkontrollen.

3. Klicka på ikonen och välj Snake i spellistan som dyker upp. Även på desktop krävs att du utmanar en Facebookvän. Sedan är det bara att köra!

Se de första bilderna på nya Nokia 3310 – visst var den gamla modellen världens bästa telefon?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-02-28 11:56