Hoppa till innehåll

Nokia nylanserar ”banantelefonen” från The Matrix

Joel Linde

Banantelefonen från The Matrix är tillbaka – och ja, den har Snake.

Det var väldigt mycket som var coolt med The Matrix, när den släpptes 1999. Latexkläderna var coola; Neos sjuka limbo-skills var grymt coola, men kanske coolast av allt var nog mobilerna de använde.

Så där runt millenieskiftet var framtiden nära, vi kunde känna att den var på väg att skölja över oss när vi bara kom in i 2000-talet. I Matrix besannades våra drömmar när Neo och Morpheus plockade fram sina Nokia 8110, kanske bättre känd som ”banantelefonen” för sin långsmala, lätt böjda form.

Nu har HMD, företaget som numera tillverkar Nokias telefoner, tillkännagivit att tidsmaskinen till 1996 (då den första 8110 släpptes) är här. Under Mobile World Congress i Barcelona i helgen presenterades Nokia 8110 4G, som den andra delen i deras serie Nokia Originals. Dock i en något mindre storlek än originalet, och det kan vi nog leva med.

Nokia 8110 4G kommer givetvis laddad med världens mest beroendeframkallande spel, Snake, och har en batteritid på 17 dagar (!). Dessutom har den Google Assistant, att jämföra med Apples Siri, för dig som är obevandrad i Android-världen. Telefonen släpps i maj och kommer kosta runt 800 kronor.

Du gillar nog även:

Därför var Nokia 3310 världens bästa telefon

17 prylar som gör oss lika nostalgiska som Nokia 3310

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.