Hoppa till innehåll

Schweiziskt mobilföretag släpper lyxversion av Nokia 3310

Jakob Adolfsson

Den finska favoriten har fått konkurrens från Schweiz.

Att världens bästa telefon – Nokia 3310 är tillbaka med buller och bång har nog de flesta redan sett. Nu släpper det schweiziska lyxmobilföretaget Gresso sin egen 3310. För att leva upp till den oslagbara hållbarhet som Nokia-klassikern är känd för satsar Gresso på en titanlegering som material. Enligt en talesperson vid Gresso kommer deras modell vara tuff nog att klara av ett fall på drygt tio meter.

Mobilen kommer ha 75 timmars samtalstid, ett minne på 32 gigabyte och en kamera med 3 megapixel. Luren har även ett minne på 32 gigabyte och kapacitet för dubbla simkort. Om Gressos nya lur innehåller Snake 2 återstår att se – men det känns som en nödvändighet för verklig konkurrenskraft.

Prislapp: drygt 27 000 kronor

Men det är inte första gången Gresso gör en lyxvariant av en redan existerande telefon. De har släppt en egen version av Iphone 7 för drygt 4,5 miljoner kronor. För att pimpa din lyxlur än mer kunde du även plocka hem ett tillhörande skal för strax under 23 000 kronor.

Om du hellre lägger pengarna på annat: Nintendos konsol Switch släppt – och nya Zelda-spelet tokhyllas.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.