Hoppa till innehåll

Sno stilen från världens snyggaste 75-åring Bob Dylan

Tom Cehlin Magnusson

Födelsedagsbarnet Robert Allen Zimmerman från Minnesota visar hur du sätter en bohemisk rock’n’roll-stil i sommar.

Sommarens snyggaste rock’n’roll-look kommer inte från catwalken, den kommer från en man som nyligen firade sin 75-årsdag, Bob Dylan. Dylan är inte bara pophistoriens kanske största textförfattare, mest enigmatiske personlighet, första rappare och mest oväntade person att dyka upp i en Victorias Secret-reklam. Han har också alltid klätt sig som den rock’n’roll-Gud han varit sedan han för första gången hängde på sig en Fender Stratocaster för att irritera sin omgivning. Även om Dylans stil i dag kanske är mer elegant än någonsin, så är det till hans kalejdoskopiska 60-tal vi tittar för att få inspiration i sommar.

Det klassiska skivomslaget till plattan The Freewheelin’ Bob Dylan är paradoxalt nog perfekt inspiration till sommarens stil. Byt ut Dylans tunga mockajacka till en tunnare variant, matcha den med ett par raka Levi’s så har du en avspänd men stilren sommarlook.

Bob Dylan är nästan ensam anledningen till varför Wayfarers är de bäst säljande glasögonen någonsin, ingen har sett coolare ut i de klassiska plastbågarna. Men om du likt Dylan på bilden ovan känner för att experimentera mer, satsa på ett par billigare bågar som du kan råka sätta dig på under sommarens parkhäng utan att behöva sms-låna ihop till ett par nya. Matcha gärna som på bilden, tillsammans med en somrig skjorta med kubansk krage.

Sommaren är inte bara sneakers och sandaler. För att addera en dos rockstjärna till din outfit bör du göra som alla från Bob Dylan till Kanye West gör, släng på ett par eleganta chelseaboots i skinn eller mocka. Om du känner dig ännu mer vågad, satsa på en lite högre klack som på motorcykelbootsen nedan från Saint Laurent. De coolaste bootsen just nu lånar inspiration från motorcykelvärlden, men även från cowboyrancher i Texas.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.