Hoppa till innehåll

Spana in Snoop Dogg briljera som kommentator under OS

Kevin Hart och Snoop Dogg framför de olympiska ringarna

OS roligaste expertduo lägger ribban på alldeles lagom nivå.

Discoverys teknikproblem under OS har gjort att en stor del av de (ur ett svenskt perspektiv) mindre sporterna har lämnats utan någon kommentator som kan förklara vad som sker. Det här blir ju ett problem för alla som, på sin höjd, ser sporter som landhockey, fäktning eller vattenpolo var fjärde år eftersom man inte har en aning om vad som händer.

Några kommentatorer som faktiskt existerar, och är på samma nivå som många tittare kunskapsmässigt, är Snoop Dogg och Kevin Hart. Hip hop-legenden och skådespelaren/komikern har den senaste tiden nämligen gjort succé med sin ofiltrerade syn på de Olympiska spelen.

Hart och Dogg under en roast av Justin Bieber.

Under OS har duon analyserat höjdpunkter från spelen och utfört intervjuer i studioprogrammet Olympic Highlights with Kevin Hart and Snoop Dogg på NBCs streamingtjänst Peacock. En kul idé och det funkar alldeles utmärkt, framförallt tack vare Snoops kvickhet och komiska timing.

I ett klipp från programmet diskuterar duon hur OS skapar nya grenar genom att lägga till ett ord till redan existerande sporter och visst har de några poänger, även om ”hotboxing” inte är en del av OS – hur mycket än Snoop vill det.

I en annan video tar de sig an att analysera hästsport, och det på ett sätt alla förstår. För även om det finns en term för när en häst kör sidosteg är det ingen, som inte är en häst, som fattar vad det egentligen innebär.

Bättre då när Snoop kopplar det till välkända grejer som Los Angeles-gänget Crips: ”The horse crip-walking! You see that? That’s sick”. Rapparen blir även så imponerad att han vill ha med pållen i en musikvideo ”This horse is off the chain! I gotta get this motherfucker in a video.”

https://www.instagram.com/p/CR-N5RvnwOK/?utm_source=ig_web_copy_link

Det här är inte första gången Snoop satt på sig kommentatorslurarna, 2017 gav han sig på att ersätta David Attenborough i det helgalna klippet från Planet Earth där en ödla jagas av en hel armé ormar. Två år senare bjöds han in att kommentera sitt favoritlag Los Angeles Kings under en riktig NHL-match och gjorde det faktiskt rätt bra.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.