Hoppa till innehåll

Snoop Dogg svingar svärdet – här är Game of Thrones-albumen du missat

Jakob Adolfsson

Snoop Doggs tolkning av tv-serien Game of Thrones är godis i väntan på seriens nypremiär.

1995 släppte rapartisten Coolio sin låt Gangstas Paradise som blev en dunderhit. Och trots att Coolio redan släppt en låt som bygger på Bibeln finns det en hel del litteratur kvar att inspireras av.

Game of Thrones till exempel.

Lyckligtvis för alla de som inte heter Coolio bestämde sig tv-bolaget HBO att producera ett Game of Thrones-inspirerat rapalbum Catch the Throne 2014. Den Westerosklingande första volymen av albumet innehöll bland annat låten Born to Rule av den puertoricanska artisten Daddy Yankee som man minns från låten Gasolina. På albumet fanns även låtar av bland annat Big Boi som är känd från hip hop-duon Outkast.

Albumet släpptes vid release gratis på Soundcloud. HBO var snabba på att även göra en volym två där vi hittar de riktiga godbitarna:

Kanske inte vad man väntar sig när man tänker på mannen som en gång gav oss Gin n Juice men ombyte förnöjer. Utöver Snoop Dogg kan du även lyssna på verk av rapikoner som Method Man från Wu-Tang Clan och Talib Kweli som tidigare arbetat med Mos Def.

Den sjunde säsongen av Game of Thrones sänds tyvärr inte förrän till sommaren. Tills dess här är resten av Catch the Throne.

Och om det inte var nog med det gjorde Snoop Dogg en intervju 2015 där han talade om det historiska värdet i Game of Thrones. Om uttalandet beror på en miss i skolan eller om rapparen slår Schyffert i ironi får du avgöra själv, läs artikeln i sin helhet här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.