Annons
Annons

Snygga sneakersamarbeten från Converse och Vans

Samarbetsfest från amerikanska jättarna Converse och Vans när märkena släpper sommarkollektioner. Välj och vraka bland tidningsklotter, glitter och den franska fanan.

Tom Cehlin Magnusson

Att samarbeten är legio i sneakervärlden har de flesta redan koll på, men under början av juni har både sneakersgiganterna Converse och Vans flyttat fram positionerna rejält.

Hos Converse släppte man i veckan nyheterna om två prestigefyllda samarbeten: glittriga sneakers med hyllade London-märket J.W Anderson, och frankofili med exklusiva Paris-varuhuset Colette.

Annons

J.W Anderson, med designern Jonathan Anderson vid rodret, har varit ett av de absolut hetaste märkena i modevärlden de senaste åren och vunnit flera priser för sin innovativa design. I samband med Pitti Oumo-mässan i Florens tillkännagav märket att man inlett ett långsiktigt unisex-samarbete med Converse, där den första kollektionen skor ser ut att vara en glittrig historia.

Gilla Cafe.se på Facebook

Man släppte även i dagarna nyheten om ett samarbete med det exklusiva varuhuset Colette i Paris för att fira varuhusets 20-årsdag. Även det franska kulturkollektivet Club 75 har varit med på ett hörn av den tre skor stora kollektion som hyllar den franska trikoloren genom att släppa en sneaker i vardera färg. Skorna släpps den 23 juni på märkenas respektive hemsidor.

Vans då? Efter att i våras ha samarbetat med svenska Our Legacy väljer nu skejtmärket att samarbeta med några andra som hyllats av sneakervärldens hippaste vrår: Brain Dead, ett kreativt kollektiv som inkluderar konstnärer, musiker och designers världen över.

Samarbetet tillsammans med Vans tar inspiration från gamla serietidningar och flyers som märkets designer hittat i sin studio. Kollektionen går i pastellfärger med telefonklotter-liknande prints på skor, skjortor, t-shirts, kepsar och en tygpåse. Kollektionen släpps på bland annat Sneakersnstuff och C-store den 24 juni.

 

Annons

Dela (4)
Tweeta

Annons


Laddar