Hoppa till innehåll

Café väljer vårens 6 tjusigaste solglasögon

Solglasögon från Oliver Peoples.

Möt vårsolen i tidlös retrodesign och trendiga mönster.

Runda ansikten passar ofta med kantiga glasögon och tvärtom. Så om ditt ansikte har skarpa konturer – prova ett par rundade glasögon, gärna i retrostil.

1. Blåtonat från Chimi

999 kr

Handgjorda solglasögon i ett svart cellulosacetat med blåtonad CR39-lins som är stöttålig och utrustad med ett hundraprocentigt UV-skydd. Snygga och prisvärda bågar för sommaren.

Läs mer om produkten eller köp den här.

2. Ikoniskt från Ray-Ban

1 649 kr

Ska du bara äga ett par solglasögon i livet är det dessa. Ray-Bans guldpläterade pilotbågar i lättmetall lanserades första gången 1937 och är lika moderna i dag. Snacka om tidlös design!

Läs mer om produkten eller köp den här.

3. Sköldpaddsmönstrat från Celine

Ca 2 730 kr

Hedi Slimanes solglasögon för våren 2021 passar väldigt bra till varumärkets uppmärksammade klädkollektion, The Dancing Kid. Mycket ung attityd och coolness och en design som håller länge.

Läs mer om produkten eller köp den här.

4. Trendigt från Bottega Veneta

Ca 2 730 kr

Vid sidan om Celine är italienska Bottega Veneta det hetaste designervarumärket just nu. Den kreativa chefen Daniel Lee har föryngrat allt, från design till kommunikation. Häng på tåget med dessa svarta solglasögon.

Läs mer om produkten eller köp den här.

5. Retrodesign från Oliver Peoples

Ca 3 330 kr

I filmen North by Northwest från 1959 bar skådespelaren och stilikonen Cary Grant ett par solglasögon i den här stilen. Oliver Peoples hyllar Grant med en snygg replika, handgjorda I Italien.

Läs mer om produkten eller köp den här.

6. Lyxigt från Cartier

Ca 8 400 kr

När solglasögon blir mer än en vanlig accessoar. Franska juvelerarhuset Cartier, grundat 1847, gör produkter som ska hålla livet ut. Dessa handgjorda pilotbågar har blivit samlarobjekt och blir ofta ännu dyrare med tiden.

Läs mer om produkten eller köp den här.


Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.