Hoppa till innehåll

Sommarens 5 hetaste frisyrer för män

Hetaste frisyrerna för män 2020.
Markus Aamisepp

Sommaren är snart här och det är dags att uppdatera huvudhäcken. Café tipsar om sommarens fem hetaste frisyrer för killar.

När den kanske tråkigaste sommaren på hela decenniet nalkas kan du trösta dig med att tufsa till håret lite så att du åtminstone har ditt hår-game i schack. För vare sig du är hemma eller ute i offentligheten mår du sällan lika bra som när kalufsen är så där extra krispig och på tapeten.

För att du ska kunna maximera frillan har Café med hjälp av frisörerna på Björn Axén tagit fram fem moderiktiga och samtida frisyrförslag som du kan visa din barberare nästa gång huvudhäcken ska trimmas.

1. Den klorinblekta frisyren

Passar inte minst dig som under karantänen snaggat dig av uttråkning. Väldigt kort hår på både tjejer och killar är superinne i år. Känner du dig som ett riktigt modelejon kan du unna dig en blekning av dina sträva och milimeterkorta hårstrån. En person att inspireras av är den tidigare One Direction-medlemmen Zayn Malik som stundtals rockar looken.

2. Pottfrisyren

För att inte förvirras med den där spikraka pottfrisyren som dina föräldrar med högsta precision snittade med hjälp av en kastrull när du gick på lågstadiet. Nej, en av sommarens hetaste frisyren är den urklippta och tämligen stökigare luggen som, till skillnad från din barndomsfrisyr, inte inspirerats av anglosaxiska munkar.

3. Den personliga frisyren

Jacob Mühlrad fotad på omslaget för Cafés syskontidning King. Foto: Morgan Norman.

Är du sugen på längre hår är det är på tapeten att låta den egna texturen agera vägvisare då håret skapas. Låt alltså manen växa ut ett tag och rocka den obrydda looken som kommer. Pundigt? Nej, inte alls. Se bara de här bilderna på kompositören Jacob Mühlrad stå och se ball ut med sin personliga kalufs – snyggt, coolt och nu även samtida.

4. Den stökiga svärmorsdrömsfrisyren

Är du proper men har lite bus i dig är frisyren Johnny Depp axlande under sent 80-tal ett klockrent alternativ. Att kombinera frisyr nertill med någon form av stökig topp är poppis i sommar.

5. Den gråa gubbfrisyren

Om den naturenliga metamorfosen till gråare hårstrån redan skett ska du inte oroa dig allt för mycket. Det är nämligen så att det naturliga grå håret är något eftersträvansvärt i sommar. Grått hår är till och med så pass inne att frisyrguruerna motiverar dig att spetsa till det med silverinpackningar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.