5 hetaste frisyrerna för män hösten 2018

Hösten är här och det är hög tid att skaffa en ny frisyr. Cafés Joakim Almén tar tempen på 5 heta frisyrtrender för män hösten 2018 och framåt.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-09-05 11:00  |  Lästid: 3 minuter

Hösten innebär ofta att det är dags att montera ner och bygga nytt. Och vad passar inte bättre än att låta en ny frisyr symbolisera din storstilade nystart?

I jakten på fem moderiktiga killfrillor har vi synat modeveckornas catwalks, granskat kändisarnas frisyrer och tagit hjälp av proffshjälp av frisören Andrii Chaikivskyi, som bland annat jobbat som frisör på Björn Axén.

Från öststatssnaggen till hockeyfrillan: Café listar 5 moderiktiga hårtrender som gäller i höst och vinter.

1. Öststatssnagg

”Buzz cut” – eller öststatssnagg – är en av hösten 2018:s hetaste hårtrender.

”Buzz cut” är lite av årets hetaste (anti)frisyr. Snaggen där det slarvigt lämnas lite, lite hår kvar på toppen är inte helt olik den obrydda öststatssnaggen. Frisyren ser ut som om du bett din bedruckna kompis raka dig på en efterfest 05.37.

Om du prompt tänker skaffa frisyren kommer här en viktig uppmaning: hissa ditt trendkänsliga finger och känn var trendvindarna blåser. Var på din vakt.

Frisörens utlåtande: ”En klassisk frisyr som har varit, och fortfarande är, en stark trend. Jag upplever dock att mina kunder försöker spara håret under höst- och vintertid. Men sen jobbar jag på Södermalm också.”

2. 90's back, alright!

90-talet är tillbaka! Den tydliga boyband-mittbenan, populariserad av Nick Carter i Backstreets Boys, är en av hösten 2018:s trendigaste frisyrer.

Leo DiCaprio-frisyren, Nick Carter-frisyren, lillebror Carter-frisyren. Kär 90-talsfrisyr har många flaggskeppsbärarenamn. Frisyren, som var en form av motreaktion på den mer obrydda Kurt Cobain-grungevågens flottigt långhåriga dito, har fått ett monumentalt uppsving de senaste åren.

90-talet fortsätter att vara modemässigt superinne – titta bara på nyckelbandensportbrallorna och de smala solbrillorna – och frisyren bärs i allt större utsträckning av modeller på de stora modevisningarna.

Undertecknad har burit 90-talsbenan sedan 2016 och kan vittna om engagemanget frisyren skapar: ”90-talet ringde och ville ha sin frisyr tillbaka” är standardkommentaren på nätet, och ”haha, är det Nick Carter?!”-säget på krogen händer mer ofta än sällan. Mysigt!

Frisörens utlåtande: ”90-talet har varit en extremt stark trend 2018 och det fortsätter. Efter 90-talet kommer 80-talet vara nästa stora trend.”

3. H-h-h-h-h-hockeyfrilla(n)

Hockeyfrillan har gjort stor comeback och är en av hösten 2018:s hetaste frisyrer för män.

Hockeyfrillan delar släktskap med öststatssnaggen i ”Det här är fult egentligen, men...”-känslan. Den gamla Jaromir Jagr-frisyren känns fortfarande som att den ligger och pyser för att explodera i början av 2019 – även om Cafés Tom Cehlin Magnusson hävdar att han redan nu ser “hockeyfrillor överallt”.

Och visst, hockeyfrillan har länge burits av den svenska supermodellen Carl Hjelm Sandqvist och dyker alltmer upp i musiksammanhang. Exempelvis bär det svenska psykedeliska rockhoppet Hannes Ferm i bandet Holy en tjusig hockeyfrilla.

För dig som tycker att den smala rubrikreferensen är otydlig lyssnar du med fördel på De lyckliga kompisarnas klassikerlåt Ishockeyfrisyr.

Frisörens utlåtande: ”Perfekt frisyr för höst och vinter – elegant i sin enkelhet. Frisyren kräver sitt underhåll då den förlorar sin form fort. Ska du bära hockeyfrillan behöver du gå till frisören varannan månad.”

4. Brad Pitt i ”Fury” 2.0

Undercut a lá Cillian Murphy i ”Peaky Blinders” är en av hösten 2018:s hetaste frisyrer för män.

Brad Pitts nazifrilla i Fury har varit het sedan filmen släpptes 2014. Även om den värsta Oskar Linnros-vågen är förbi (skönt) håller undercuten alltjämt i sig. Sedan genombrottet i Fury har den uppdaterats med ett plattare lugg och mindre kontrast. 2018:s vanligaste ”klipp mig såhär”-referensbild är Cillian Murphys skarpa undercut i Peaky Blinders.

Frisörens utlåtande: ”Fortfarande en relevant frisyr för alla årstider. Går också att variera och individualisera med olika luggstilar.”

5. ”I woke up like this”-frisyren

Punk-messy och spretigt halvfixat uppåthår funkar alldeles utmärkt om du vill vara hårtrendriktig hösten 2018.

Tidlöst slarvig frisyr som populariserades av Sex Pistols Sid Vicious och Paul Simonon i The Clash i punkvågens begynnelse 1976. Den mest volymbaserade frisyren på listan kräver sina hårprodukter för att framkalla den slarvigt nyvakna känslan. Känslan är att punkslarverfrisyren vinner ännu mer trendmark 2019.

Frisörens utlåtande: ”Personligen älskar jag att lite längre och rivigt hår är på väg tillbaka. Generellt är det populärt med längd på frisyren till hösten.”

Andrii Chaikivskyi jobbar som frisör på frisörsalongen Udda Fåglar på Södermalm. Han har tidigare jobbat på Björn Axén och SureBabyYes i Stockholm.
Andrii Chaikivskyi jobbar som frisör på frisörsalongen Udda Fåglar på Södermalm. Han har tidigare jobbat på Björn Axén och SureBabyYes i Stockholm.

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 02:54