Sommarens 5 snyggaste frisyrer

Frank Ocean, Adam Driver, Carl Hjelm Sandqvist och Cillian Murphy

Sugen på en ny frisyr till sommaren? Café har förslagen.

Joakim Almén & Jonas Öhman  |  Publicerad 2019-05-24 15:46  |  Lästid: 2 minuter

Lättare och ledigare tider är snart här. Och vad passar inte bättre än att låta en ny frisyr pryda – och prägla – din kommande sommarsemester. Café tar fram fem moderiktiga, samtida, frisyrförslag att klippa ut och ta med dig till frisören.

1. Halvlångt rufs

Som Adam Driver

Adam Driver

Den lediga och mellanlånga stilen är snyggast i sommar. Den här looken bygger på att du ser ut som när du vaknar: Håret ska vara ostylat, schamponerat och flyga i vinden – gärna solblekt av saltvatten och D-vitamin. Tänk på filmsuccén Call Me By Your Name häromåret. Oavsett om du har lockar eller rakt hår – inspireras av filmstjärnor som Adam Driver och Timothée Chalamet.

2. Snagg

Som Frank Ocean

Frank Ocean

Ultimat sommarfrisyr för dig som känner att hårgudarna inte är, eller alltid kommer att vara, på din sida. Snagg är också enklast att pröva sommartid när du är solbränd och snygg. För (ännu) mer attityd: Testa att lämna lite längre uppe på toppen (se Gosha Rubchinskiys coola öststatslook) eller gör som soulsångaren Frank Ocean och färga snagget i en godisaktig färg.

3. 90-talsfrillan

Som Junior Brielle

Gabriel Röhdin i Junior Brielle

Tyck vad du vill om det, men 90-talet är fortfarande en av de hetaste trenderna just nu. Även om du inte behöver klippa dig som en medlem i Carter-klanen så hänger mittbenan och den korta nacken med även i mer sansade klippningar. Om du är en person som gärna agerar växeltelefonist åt årtal som vill ringa och ha sina saker tillbaka så vakta din tunga – pottfrillan kommer starkt härnäst.

4. Uppdaterad skinfade

Som Cillian Murphy

Cillian Murphy

Okej, du gillar den skarpa looken som en skinfade ger dig men är också medveten om att det närmar sig tioårsjubileet för dagen då Oskar Linnros övergav sin ikoniska variant? Kamma ner luggen och satsa på en uppercut till undercut, likt Cillian Murphy i Peaky Blinders: lite kortare upptill, och framför allt väldigt mycket stiligare. Kindbenen får du försöka ordna själv

5. Hockeyfrilla

Som Carl Hjelm Sandqvist

Carl Hjelm Sandqvist

En frisyr som är lika bespottad som livaktig är hockeyfrillan, men den är här för att stanna. Den rufsiga hockeyfrillan år 2019 hämtar dock inte inspiration från Günther eller Jagr, utan coola rockers och modeller som Tella Vivs Carl Hjelm Sandqvist eller Hannes Ferm, mer känd som Holy. Den nya hockeyfrillan är stökig torpedhockey snarare än känsliga tjeckiska handledspassningar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-24 15:52